r
Nosalty Logó

Barackos-kakaós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Barackos-kakaós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5775.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2517 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    383 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1658 micro
Összesen 1959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgájákat a cukorral és vaníliás cukorral alapossan kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
  3. A tojássárgájás masszához kanalazva hozzá adjuk a lisztet, majd a sütőport, és kikeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatossan beleöntjük, majd lassan azzal is elkeverjük, hogy ne törjön meg.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (TŰPRÓBA).
  5. Elkészítjük a krémet. A barackléhez hozzáadjuk a konzerv barack levet, ez kb. 1 liter lesz, ebben főzzük meg a vaníliás pudingot, ha valaki nem nagyon szereti a jó édeset, akkor a cukor elhagyható.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk. A barackot apró kockákra feldaraboljuk, és a felét a piskóta közepébe szórjuk, majd jön a puding 2/3-ad része rá. Majd rátesszük a tetejét, erre rászórjuk a maradék barackdarabokat, majd a maradék puding jön.
  7. A kakaót némi vízzel kikeverjük, hogy egy sűrű masszánk legyen, és ha kissé meghűlt a puding a piskótán, akkor ráöntjük. Hűlés után tálalható. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6297
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Vendégek jöttek hozzánk, és a kislányuk tejcukor érzékeny, ezért próbáltam egy ilyen sütit csinálni, aminek szerencsére sikere lett!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek