r
Nosalty Logó

Barackos crostata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos crostata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5342 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a sóval, a cukorral és a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percet hűtőben pihentetjük.
  2. A barackot megmossuk, kimagozzuk. Az olvasztott vajat simára keverjük a lekvárral.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Egy sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű piteformába rendezzük. Az alját villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a mandula 2/3-ával. Elosszuk rá a barackot, meglocsoljuk a vajjal elkevert lekvárral, és megszórjuk a maradék mandulapehellyel.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb.30 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16610
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barackot felhasználás előtt meg is hánthatjuk. A barack héja könnyen lehúzható lesz, ha pár pillanatig lobogó vízbe merítjük, majd jéghideg vízbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?