r
Nosalty Logó

Barackos boci piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Barackos boci piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3350.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1670 micro
Összesen 1240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat ketté választjuk. Robotgéppel félkeményre verjük a tojásfehérjét, majd beletesszük a cukrot, és tovább keverjük, majd a tojássárgákat is belekeverjük.
  2. Ezután lecseréljük a robotgép keverőkanalát széles fakanálra. A cukros tojáshabot ketté vesszük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd ketté vesszük, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport is.
  3. Ezek után óvatosan belekeverjük az egyik cukros tojáshabba a kakaós lisztet, majd a másikba a kakaó nélküli lisztet.
  4. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe, evőkanállal felváltva beletesszük.
  5. Majd az összekockázott barackot is. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Tetszés szerint lehet felvágni, tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20157
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt álltalában a gyerekemnek csinálom, de mire a barackot kéne rakni bele, már alig van belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?