r
Nosalty Logó

Bányica

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Bányica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4420 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14084.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    3140 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    3109 mg
  • Nátrium
    7244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4691 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    477 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    1608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1715 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    35362 micro
  • β-crypt
    688 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2519 micro
Összesen 4028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát kefével jól megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük, és hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A pritaminpaprikát és a mozzarellát is kockákra szeljük.
  3. Egy gyúrótáblán két réteslapot egymásra fektetünk, rámorzsoljuk a feta sajtot. Megszórjuk mozzarellával, és az üresen maradt részt tejföllel meglocsoljuk. Megszórjuk még lilahagyma- és paprikakockákkal, továbbá az édesburgonyából is teszünk rá. Feltekerjük (mint a rétest), és egy kiolajozott hőálló tálba rakjuk csigaszerűen, kívülről befelé haladva. A további lapokkal és töltelékekkel ugyanígy járunk el.
  4. Ha megtelt a tál, tortaszerűen felszeleteljük. Majd a tojásokat felverjük (Borbás Marcsi szódát is tett hozzá, hogy könnyebb legyen), és beborítjuk vele a tésztát.
  5. 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben (vagy 200 fokon hőlégkeverés nélkül) megsütjük. Akkor jó, ha a tojás már a közepén is megszilárdult.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11043
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 28.

Ajánló

Ez egy igazi joker étel: felhasználhatunk hozzá bármilyen maradék sajtot a hűtőből, készítsük a szezonnak megfelelő idényzöldségekkel (spenót, spárga, cukkini, zöldbab stb.), ízesítsük zöldfűszerekkel (petrezselyem, snidling, bazsalikom stb.), de láttam a neten olyan variációt is, hogy káposztás töltelékkel készítették el. Nagyon kiadós, laktató étel - 6-8 főre elegendő ez a mennyiség

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bányica
nyultanti 100 recept

Nagyon szeretem Borbás Marcsit, amilyen ízesen, szívvel-lélekkel főz - az egyik műsorából vettem ezt a receptet - kicsit a magam ízlésére (és a hűtő aktuális tartalmára) formázva. Soha nem hallottam korábban erről az ételről, a neten kutakodva arra jutottam, hogy valószínűleg bolgár eredetű lehet, de hasonló ételeket a délszláv konyhákban is találunk, talán a burekhez hasonlít leginkább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!