Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános joghurt-mousse torta recept

hozzászólások (24)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Magnézium
Vas

TOP Vitaminok

A Folát C K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10 g

zsír

Összesen:
30.3 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
79 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
44 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
57 mg
Foszfor:
110 mg
Kálium:
383 mg
Nátrium:
24 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
30.4 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
80.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
28 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
148 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
6 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
59.9 g

zsír

Összesen:
182 g
Telített zsírsav:
73 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
39 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
31 g
Koleszterin:
469 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.7 g
Kalcium:
262 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
343 mg
Foszfor:
667 mg
Kálium:
2307 mg
Nátrium:
149 mg
Cink:
6 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
27 µg

szénhidrát

Összesen:
182.7 g
Összes cukor:
98 g
Élelmi rost :
22 g

víz

Összesen:
482.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
166 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
885 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
16 µg
C vitamin:
34 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.1 g

zsír

Összesen:
12.4 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
31 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
18 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
23 mg
Foszfor:
46 mg
Kálium:
156 mg
Nátrium:
9 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
12.4 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
32.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
11 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
60 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
2 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Mon, 2017-03-27 21:00

Elkészítettem holnapra. Nagyon jól néz ki! Az én tortaformám 26cm, így az alaphoz valókból mindent duplán vettem (talán picivel több csokit adtam hozzá ~110-120g lehetett). Diót és mogyorót pirítottam, majd úgy őröltem le és vegyesen került bele. A moussehoz 7 közepes banán, 300 ml habtejszín, 20 g zselatín, 200 ml víz és kb 500 ml görög joghurt került (350 ml poharas volt, abból egy pohár belement és a másiknak kevés maradt az alján, ezért írom, hogy kb.).
Holnap olvasztott csokival akarom a tetejét díszíteni.

eaglet1
eaglet1 Sat, 2015-09-26 13:44

Szeretném megosztani a tapasztalataimat a tortával kapcsolatban. Kétszeres anyagmennyiséggel készítettem el egy 24 cm-es kapcsos tortaformában.

1, Hőlégkeveréses sütőben sütöttem 180 fokon. A 20 perc nagyon sok lett volna, 14-15 perc elég volt neki.
2, A zselatin mennyisége szerintem nagyon sok, a 20 gramm helyett 12-13 gramm is elég. Kevésbé lenne gumis a krém.
3, Legközelebb úgy próbálom megcsinálni, hogy a görög joghurt felét/harmadát tejszínhabbal helyettesítem. A nehéz banánpüré nagyon elnyomja ezt az arányaiban kevés tejszínhabot, így amikor összekevertem, nem igazán tudta fellazítani a krémet.
4, A krémbe el tudnék képzelni még valami extrát. A görög joghurt egyedi ízt ad neki, de szerintem ezt még lehetne fokozni. Ezen még majd gondolkozom. Talán egy kis vaníliával vagy mandulával.
5, Érdekes harmóniát alkotna a kesernyés tészta és a picit fanyar banános-joghurtos krém egy kis édes tejszínhabbal a tetején.

Mindenesetre egyedi, jó recept! :)

galaktikushercegno
galaktikushercegno Tue, 2015-02-24 15:54

Nekem nem kocsonyásodott meg... :( Már máskor is probálkoztunk ilyen zselatinos sütivel, most ezzel a mikrós módszerrel is kipróbáltam, de tök folyékony maradt a krém. Mit csinálok rosszul? Segítség... :-s
•Eszter•

eaglet1
eaglet1 Sat, 2015-09-26 13:56

Kedves Eszter!

Sokat kell gyakorolni a zselatinos krémeknél a megfelelő hőmérsékletet, amíg tényleg tökéletes lesz. Attól függ, mennyire hideg a krém, annyira kell felmelegíteni a zselatint. Ha nem elég meleg a zselatin, összecsomósodik a krémben, mielőtt elkeverné az ember. Ha pedig túl meleg, akkor elfolyósítja a krémet. Alapszabály, hogy a zselatint soha nem szabad beleönteni egyszerre a krémbe. Ehelyett a krém folyamatos (inkább árforgatása, mint) keverése mellett határozott sebességgel kell belecsorgatni abba.
Hogy nagyjából viszonyítani lehessen: egy "hűtőhideg" krémbe olyan meleg zselatin kell, amibe még kényelmesen bele lehet nyúlni kézzel, de ilyen meleg vízben már nem szívesen fürdene az ember. :)

Remélem, tudtam segíteni.

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2015-02-24 20:28

kedves Eszter, a zselatint csak langyosítani szabad, épp annyira, hogy felolvadjon, ha túl forró, akkor elveszti zselésítő képességét.Elképzelhető, hogy túl forró lett és azért. Nem lett csomós,mikor hozzákeverted a krémhez? Mindig folyamatos keverés mellett, 2-3 részletben add hozzá a zselatint, sose egyszerre öntsd bele, úgy jónak kell lennie. Ennyi ötletem van. De ha nem megy a zselatin, akkor használj Express Zselatin fixet, azt nem kell oldani,melegíteni, csak beleszórni a port a folyadékba, és meg fog kötni. Sok sikert, üdv: Szofi

galaktikushercegno
galaktikushercegno Tue, 2015-02-24 20:57

Szerintem nem lett forró, viszont bizony egyszerre öntöttem bele... (irul-pirul)
Na majd még próbálkozom, ha más nem, Express Zselatin Fix-szel... :)

aantee
aantee / aantee Tue, 2015-01-20 11:28

A tepsi mérete viszont sztem nem stimmel: a képen nem tűnik annyira nagyon picinek a szelet, meg nem is nagyon van 15 cm átmérőjű forma - legalábbis mifelénk, nem lehet, h el lett ez írva?

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2015-01-20 11:34

Nem,nem lett elirva,15 cm atmeroju tortaformaban keszult.Nagyobb (23-24 cm-es tortahoz) a hozzavalok 1,5-2 szerese kell,attol fugg mennyire magasra szeretned a mousset!udv:szofika

415
vaj 55 g
étcsokoládé 50 g
cukrozatlan kakaópor 12 g
tojás 1 db
cukor 25 g
dió 25 g
banán 4 közepes db
görög joghurt 4 dl
habtejszín 150 ml
zselatin 20 g
víz 50 ml
dió 3 dkg