r
Nosalty Logó

Banánkrémes rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Banánkrémes rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    644 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1711 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2250 micro
Összesen 3957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Egybeszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a kakaóport. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral, a fehérjét lágy habbá verjük úgy hogy közben kisebb adagokban hozzáadjuk a maradék 12,5 dkg cukrot is.
  2. Ezután a kétféle habot óvatosan egybeforgatjuk, közben kisebb adagokban beleszitáljuk a kakaós lisztet, végül hozzáadjuk az olvasztott, de teljesen kihűlt vajat is.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük, tűpróba.
  4. A megsült piskótát egy kevés liszttel megszórjuk, majd másik sütőpapírra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt lehúzzuk róla a papírt, átfordítjuk és a nem morzsás papírra fektetjük, a sima fele legyen alul.
  5. Ezután rákenjük a krémet, ráfektetjük a banánokat úgy hogy a végeiket előzőleg levágjuk, és citromlével megkenjük a banánokat, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, és egy éjszakára hidegre tesszük dermedni.
  6. Máz: másnap a maradék fél dl tejszínt felforrósítjuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét és egy ecset segítségével a piskótaroládra kenjük a csokoládémázat, ízlés szerint díszítjük, majd a szilárdulásig hidegre tesszük.

Krém

  1. A banánt pépesítjük a citromlével és 75 ml tejjel, majd hozzákeverjük a tojást és a tojások sárgáját, a keményítőt, valamint a cukrot.
  2. A maradék 1 dl tejet felforraljuk a vanília aromával, a tűről levéve belekeverjük a banános tejet, visszatesszük a tűzre, és kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk a kihűlt banános krémet és a zselatinfixet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 6565
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banánkrémes rolád
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, banános- krémes piskótarolád, vendégvárásra is alkalmas, dekoratív desszert.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?