r
Nosalty Logó

Bakonyi húsos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Büszkeszósz
Bakonyi húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Összesen 687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Összesen 2744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Összesen 132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 2744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A szárított gombát langyos vízbe beáztatjuk.
  2. A tyúkcombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk.
  3. A hagymát felaprítjuk, olajban üvegesre pirítjuk.
  4. Megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a húst, a paprikát, paradicsomot.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és időnként pótolva az elpárolgott vizet, puhára főzzük a pörköltet.
  6. Közben elkészítjük a palacsintát.
  7. A kész pörköltből a húst ledaráljuk, vagy gépben aprítjuk, a darálékot kevés pörköltszafttal és tejföllel lazítjuk.
  8. A tölteléket elosztjuk a palacsintákon, négyrét hajtjuk őket.
  9. Gombamártás készítése:
  10. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a szárított gombát leszűrjük (az áztatólevet ne öntsük ki!).
  11. A hagymát lereszeljük, olajon megfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk.
  12. Hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk.
  13. Belekeverjük a maradék pörköltszaftot, és az áztatóléből is teszünk hozzá.
  14. Ha megfőtt, a tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük a mártást.
  15. A palacsintákat ezzel a mártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 51573
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 01.

Ajánló

Borajánlat: Kadarka Siller

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi húsos palacsinta
Büszkeszósz 29 recept

Nagyon szeretem a paprikás csirkét,  de a férjem nem lelkesedik érte túlzottan. A húsos palacsintát viszont szereti, így ha paprikás csirke ízvilágra vágyom, ezt szoktam készíteni. És mivel a gombát mindketten kedveljük, időnként a bakonyi változat kerül az asztalra.  Szezonban  friss erdei - lakóhelyemnek köszönhetően bakonyi -  gombából a legfinomabb, ilyenkor szárított gombával csempészem bele az erdő ízét.

Hozzávalók

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?