r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves Juhász István konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Bakonyi betyárleves Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    896 micro
  • β-karotin
    2580 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 547 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    246.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4679.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    3570.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2488 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    5379 micro
  • β-karotin
    15481 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    3312 micro
Összesen 3279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát, kaprot és a petrezselymet finomra aprítjuk, a gombát szeletekre és a többi zöldséget (paprikát, paradicsomot is) egyforma méretűre (1x1 cm-es kockákra). A hagymát és a felkockázott paprikát a szalonnával együtt, annak zsírján pároljuk, majd miután üvegesre párolódott, megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés víz hozzáadása mellett zsírjára pirítjuk.
  2. A húst megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk, majd a szalonnás, hagymás, paprikás alaphoz adjuk, és fehéredésig sütjük, liszttel megszórjuk, majd beletesszük a felaprított zöldségeket, gombát, paradicsomot, petrezselymet, kaprot, sárgarépát, fehérrépát, felöntjük vízzel, sózzuk, fűszerezzük és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Utána tejföllel és kevés liszttel behabarjuk.
  3. Minden csészényi levest külön 1 teáskanálnyi tejföllel és csipetnyi frissen aprított petrezselyemmel tálalunk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2571
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi betyárleves Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Nagyon ízletes, de ritkábban készített levesünk, pedig gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek