r
Nosalty Logó

Baklava rolls

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Judit69
Baklava rolls
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 1146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 4583 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 390 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    326.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4583 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 390 Kcal

Hozzávalók

Szirup

Tészta

Elkészítés

Szirup

  1. A sziruphoz főzzük szirupos állagúra a hozzávalókat.

Tészta

  1. Az olvasztott vajat és az olajat keverjük össze, a mandulát osszuk 5 részre.
  2. Fektessünk egy réteslapot sütőpapírra, kenjük meg olvasztott vaj és olaj keverékével, majd szórjuk meg mandulával. Vegyünk egy kisebb, kb. 2 cm átmérőjű sodrófát vagy botot (nálam fa partvisnyél), és tekerjük rá a lapot. Tegyük félre.
  3. Kenjünk meg ismét egy réteslapot a vajas olajos keverékkel, illesszük a széléhez az előzőleg feltekert tésztát, és tekerjük fel a sodrófára. Ezután a két kezünkkel toljuk össze a sodrófán a tekercset olyan méretűre, amilyen a tepsink hosszabbik oldala. (nálam 27 cm), és húzzuk le a sodrófáról. (Így lesznek gyűröttek a tekercsek.) Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Ezt a műveletet még négyszer ismételjük meg, majd kenjük le a rudakat a megmaradt vajas keverékkel, és tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára.
  5. Ha megsültek a tekercsek, a tepsiben vágjuk kisebb darabokra, és locsoljuk meg sziruppal. Végül szórjuk meg apróra vágott pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6159
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baklava rolls
Judit69 176 recept

Aki kóstolta már a baklavát, biztosan elmondhatja róla, hogy elképesztően finom és töményen édes, ropogós csemege. Általában a tölteléke pisztáciával készül, de használható hozzá, dió, mogyoró, mandula vagy ezek keveréke. Egy különleges és egyszerű technikával készültek ezek a rolók. A megadott mennyiségek 5 rúdra elegendőek.

Hozzávalók

Szirup

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek