r
Nosalty Logó

Bácskai rizses hús Ottitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bácskai rizses hús Ottitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 539 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    182.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4548 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1679.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1003 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2534 micro
  • β-karotin
    7289 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 3228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk apróra, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az üveges lecsót, az apróra vágott paprikát. Ezeket is összefőzzük. A sertéshúst, felkockázzuk ízlés szerinti darabokra, de inkább kisebb kockákra, hamarabb készen lesz az ételünk.
  2. A felkockázott húst hozzáadjuk a sűrű lecsós alapunkhoz, majd felöntjük az alaplével, ezzel még zamatosabb ízt adunk ételünknek! De ha nincsen alaplevünk, tökéletes a sima víz is. A pörköltünket sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.
  3. A pörköltre fedőt helyezünk, majd néha néha megkevergetve készre főzzük. A hús olyan 30 perc alatt elkészül teljesen. A rizst teflon edényben minimális olajon megpirítjuk, majd 2/3 rész vízzel felöntjük, és néha megkeverve készre főzzük lefedve.
  4. A kész pörköltünket, leszűrjük. A megmaradt pörköltlébe sárgarépát aprózunk, és ezt készre főzzük. A lébe ezt beleturmixoljuk, hogy sűrítsük. A kész rizst, sűrített pörköltszaftot és a húst összekeverjük, és már kész is az ételünk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1843
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az örök kedvenc és klasszikus....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!