r
Nosalty Logó

Baconös-sajtos karfiolfészek burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Baconös-sajtos karfiolfészek burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt egyben hagyjuk, és párolóedényben roppanósra főzzük. A megtisztított, hasábokra vágott burgonyát sós vízben megpároljuk. A vizet leöntjük róla, és diónyi vajjal összekeverjük.
  2. Kivajazott sütőtálba helyezzük a karfiolt, közepét kitágítjuk két kanállal, és beleszórjuk a bacont és a sajtot. Tetejét vastagon megkenjük a tejföllel, vajkockákkal megszórjuk. Körberakjuk a burgonyával, és előmelegített sütőben zsemleszínűre megsütjük.
  3. Közben vajon gyengén megpirítjuk a zsemlemorzsát, és az elkészült karfiolt megszórjuk vele. Forrón tálaljuk, ízlés szerint adhatunk mellé majonézt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2250
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös-sajtos karfiolfészek burgonyával
Marti48 317 recept

Az ünnepek után gyors és könnyű vacsorának készült, de bármikor asztalra kerülhet, ha ilyen étekre vagyunk. Amilyen egyszerű, olyan finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek