r
Nosalty Logó

Baconös-sajtos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baconös-sajtos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1084 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6504 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2523.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1084 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    517.3 g

Zsír

  • Összesen
    405.2 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15143.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    473 mg
  • Kálcium
    3831 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    5037 mg
  • Nátrium
    5241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1623.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1852 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 6504 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 172 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk).
  2. Másnap jénai tálat, vagy egyéb tűzálló tálalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel.
  3. A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszínt, egy kis ételízesítő(én csak sót tettem bele és természetes fűszereket), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót, sőt, botmixerrel keverhetünk bele a sajtból is (én kb. a negyedét csaptam hozzá a teljes mennyiségből).
  4. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük.
  5. A baconrétegre halmozunk egy adag sajtot.
  6. A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe forgatjuk, majd nagylelkűen a tojásos masszába, ahonnan a sajtrétegre pakolásszuk őket. Sőt, pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a husirétegünket!
  7. Erre ismét reszelt sajt jön, majd arra megint a lisztbe + tojásos tejszínbe forgatott husika, és így tovább, amíg majdnem megtelik a tál.
  8. Akkor aztán a tetejét ismét kirakjuk baconszeletekkel, letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe.
  9. 200°C-on alsó-felső álláson kb. egy és negyed órát sütjük, majd levesszük a tetejéről a fóliát, és további kb. 10 perc alatt (grillfunkcióval) megpirítjuk a szalonnát a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Receptkönyvben: 1024
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 152411
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 12.

Ajánló

Én (amint az a háttérben látható) rizibizit gyártottam hozzá. Savanyúságként csemege-, vagy kovászos uborkát, vagy valami jó kis uborkasalit ajánlanék hozzá leginkább. Ó, igen: nekem két kisebb (kb. 18 cm átmérőjű, magas falú) jénai tálkában fért el ez a mennyiség - bár simán belepakolhattam volna a tepsi méretű, nagyobbikba is (amiben a NLA csirke is le van fotózva).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

FIGYELEM, FIGYELEM! Aki szereti a Nem-lehet-abbahagyni csirkét, az valószínűleg ezzel is igen meg lesz elégedve. :-) Érdekes, hogy míg a Nem-lehet-abbahagyni csirek (igen, én csireknek hívom) alapreceptje Anyósomtól származik, ez, a baconos-sajtos csirke Anyukám specialitása. Egy családi ebéden volt hozzá szerencsénk először, Férjuram azonnal "beleszeretett", onnantól kezdve hallgathattam nap mint nap, hogy itthon én mikor készítem már el. :-) Remélem, Ti is bátran kipróbáljátok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek