r
Nosalty Logó

Baconös-ricottás gnocchi Beától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baconös-ricottás gnocchi Beától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Ricottás szósz

Gnocchi

Összesen 943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Ricottás szósz

Gnocchi

Összesen 3772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Ricottás szósz

Gnocchi

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2662.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10650.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    7535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2479 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3469 micro
Összesen 3772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Ricottás szósz

Gnocchi

Elkészítés

Ricottás szósz

  1. A füstölt bacont egy evőkanál olajon lepirítjuk egy nagyobb serpenyőben, melybe a kifőtt gnocchikat is bele tudjuk majd keverni.
  2. A pirított baconre rátesszük a ricottát, majd a tejszínt is. Nekem habtejszínem volt, ettől egy kicsit édeskés íze lett, de legközelebb elkészítem főzőtejszínnel is. (Bár sok helyen azt olvastam, hogy finomabb az ételekbe a habtejszín.)
  3. Majd ízesítjük borssal, fokhagymaporral, őrölt köménnyel, kakukkfűvel. Sózzuk, de csak óvatosan, mert a bacon is sós, nehogy elsózzuk a szószunkat.
  4. Miután összeforrt, egy csokor petrezselyemzöldet aprítunk bele.
  5. A szósz elég sűrű, amit majd a gnocchi főzővízével hígítunk fel, miután egy adag tészta kifőtt benne.

Gnocchi

  1. A burgonyát héjában feltesszük főzni, majd miután megfőtt, leszűrjük, kicsit hideg vízben hűtjük, majd megpucoljuk.
  2. Gyúrótáblára burgonyanyomón átnyomjuk a burgonyákat, és szétterítjük. Hagyjuk, hogy a még benne lévő gőzt kieressze magából, mert ha még nedves és meleg, több lisztet fog felvenni, mint az előírt.
  3. Egy nagy lábasban (igen, én lábasban főztem ki, nem fazékban) vizet teszünk fel a tűzhelyre a gnocchik kifőzéséhez. Nem kell zubogva forrni neki, elég, ha gyöngyözik benne a víz. Majd sózzuk.
  4. Miután a burgonya kihűlt, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Ráhintjük a kétféle lisztkeverékét, majd rácsorgatjuk a 4 tojássárgáját. Majd laza mozdulatokkal összedolgozzuk. Nem kell nagyon kidagasztani, a lényeg, hogy a massza összeálljon. Mindehhez tálat nem használunk, hanem a gyúródeszkán dolgozunk.
  5. Majd a tésztából maroknyi adagokat tépünk le, és rudakat sodrunk. Egyforma hosszúságúra vágjuk őket, és meglisztezve a deszkán szétterítjük.
  6. Ha a vizünk gyöngyözve forr, kifőzzük a gnocchikat több adagban, majd szűrjük, folyó vízzel átöblítjük, és egyszerre a szószba tesszük, melyet az első adag tészta főzése után egy merőkanál főzőlével felhígítunk.
  7. Kóstoljuk, és ha utánfűszerezést igényel, akkor ízlésünk szerint fűszerezhetjük még. (Ha az általam megadott fűszereket valaki nem szereti, akkor helyettesítheti saját ízvilága szerint, hisz én is úgy készítettem a szószt, hogy minden fűszer után rákóstoltam a szószra.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2831
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fördős Zé videóit nézve egyre jobban késztetést éreztem arra, hogy egy nagyon finom gnocchit készítsek. Na de mégis mivel tálaljam? A hűtőben volt ricotta, füstölt bacon és habtejszín, a kertben pedig egy hatalmas sor fodros petrezselyemzöld. Gondoltam, ebből összeütök egy jó kis ebédet. A legnagyobb dicséret az ebédnél az volt, hogy az újdonságoktól elzárkózó Édesanyám kétszer szedett belőle. Kell ennél jobb dolog? 

Hozzávalók

Ricottás szósz

Gnocchi

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?