r
Nosalty Logó

Baconos-kelkáposztás kelt csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Baconos-kelkáposztás kelt csigák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1388 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 8324 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 225 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2586.7 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1388 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    305.6 g

Zsír

  • Összesen
    387 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15520.2 g
  • Cink
    1320 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    3503 mg
  • Nátrium
    6742 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1478 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2059 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2486 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 8324 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A kelkáposztát tisztítjuk, félbevágjuk, mossuk, torzsáját kivágjuk, vékony kis csíkokra vágjuk.
  2. Egy fazékban sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel feltesszük főni (kb. 15-20 perc alatt kész). Kóstoljuk!
  3. Kis lábasba a csíkokra vágott bacont fedő alatt pirítjuk, pároljuk.
  4. Nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a tojásokat és az olvasztott vajat.
  5. Bögrében a langyos tejet a porcukorral és az élesztővel felfuttatjuk.
  6. A felfuttatott élesztőt a lisztes tálba öntjük.
  7. Jó alaposan eldolgozzuk, ha kell még tej és liszt, tegyünk bele szükség szerint, amivel jó hólyagosra gyúrjuk, dagasztjuk. Liszttel leszórjuk a tetejét, konyharuhával letakarva, 40 percig pihentetjük langyos helyen.
  8. A kelkáposzta kész, leszűrjük, és egy tálba a baconnal, a tejföllel, a túróval, sóval, borssal, reszelt sajttal összekeverjük.
  9. Deszkán a tésztát jól összedolgozzuk, majd négyfele vesszük, és átgyúrjuk, egyenként kinyújtjuk.
  10. A kinyújtott tésztába beletesszük a töltelék negyedét, hosszában feltekerjük, és kb. másfél-két cm-es szeletekre vágjuk.
  11. Az olajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük szorosan egymás mellé, tetejét a felvert tojásos tejjel lekenjük.
  12. Elkészítjük a másik tepsit is, és addigra már annyira meleg a sütő, hogy az első tepsit be is tehetjük, és kb. 15 perc alatt kész. A teteje aranysárga legyen.
  13. A tepsiben hagyjuk kihűlni, úgy vegyük ki, mert forrón nem is lehet igazán szépen kiszedni a tepsiből.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4371
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Ajánló

Akár finom bor is. Ugyanakkor egy finom, könnyű levessel második fogás, de főétel is lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconos-kelkáposztás kelt csigák
Éva-Anyóca 350 recept

Hiába várom én a gyönyörű tavaszt, ha az idő nem akarja azt mutatni. Az ételek és a sütik is, nem tudnak könnyedebb alapanyagokból készülni, mert még mindig hideg van, és valahogy a laktatóbb ételt kívánja az ember. A gyerekeim és a párom is sütit kért, de már annyi édeset, nutellásat, és más édes töltésűt készítettem, hogy makacs módra, sós ízekben gondolkodtam. A hűtőben és a spájzban való szétnézés után ez az eredmény született. Nagyon finom lett, és bizony, alig bírták kivárni, hogy annyira kihűljön, hogy enni lehessen.:-) Ennyi a történetem. A tavaszt attól még nagyon várom:-)!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek