r
Nosalty Logó

Baconos csirkemell rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baconos csirkemell rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4001 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1001 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.2 g

Zsír

  • Összesen
    254.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10449.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    3602 mg
  • Nátrium
    4617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1031.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 4001 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, megmossuk. Ezután óvatosansózzuk, borsozzuk. A bacon szalonna sós, ezért a fűszerezésnél vigyázzunk!
  2. Fogunk egy őzgerincformát, a margarinnal a belsejét kikenjük. Keresztbenbelefektetjük a szalonna szeleteket. A szalonna mindkét oldalonlógjon ki a formából, ezta végén majd ráhajtuk a husira.
  3. A húst ezután megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és végül a reszelt sajtban. Beletesszük a sütőformába, egyenletesen elosztva.
  4. A szalonna kilógó részeit visszahajtjuk a hús tetejére. Ha maradt még néhány szelet bacon, akkor hosszában még egy réteg szalonnát teszünk a csirkére.
  5. Lefedjük alufóliával, és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
  6. Fólia alatt legalább 50 percet sütjük. Ha a beleseje is megpuhult, levesszük a fóliát, és még kb. 15 percig sütjük, hogy szép piros legyen.
  7. Ha elkészült, még melegen kifordítjuk a formából. Ezután szépen szeletelhető.
  8. Rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22608
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Ajánló

Finomabb lesz a husi, ha előző este beáztatjuk kb. fél liter tejbe, amibe belezúzunk 2 gerezd fokhagymát. A hús így omlósabb lesz és extra ízként bejön a fokhagyma is. Pulykamellből is készíthetjük.  Ha nincs őzgerincformánk, akkor gyümölcskenyér formát is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család nagyon szereti. Gyorsan elkészül és laktató étel. Hidegen is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek