r
Nosalty Logó

Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
z1
Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A báránycsülköt hártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
  2. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk.
  3. A répát, a zellert, a gyökeret a kevert olajon pirítjuk, a felénél hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  4. A pirított zöldségekre rátesszük az egyik rozmaringot, arra pedig a csülköt.
  5. Betakarjuk fóliába, vizet öntünk alá, majd pároljuk kb. 1 és 1/2 órát.
  6. A párolás után kitakarjuk, baconbe tekerjük, és a hőt visszavéve készre, "pirosra" sütjük.
  7. A céklát a bárány mellett héjában kb. 1-1 és 1/2 óra alatt megsütjük.
  8. Hámozzuk, majd kevés olívaolajon készre pirítjuk, és az utolsó pillanatban hozzáadjuk a rozmaringágakat.
  9. Együt pirítjuk - nem megégetve a rozmaringot - még egy kis ideig.
  10. Tálaljuk, a csülök alatt párlódott zöldségeket is mellétesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5771
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 21.

Ajánló

Könnyed frissessége miatt, talán valami száraz rozé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnap volt, ráértem játszadozni a céklával. Már régóta terveztem, de... Szóval a magyar ember, nem ehhez van szokva. Pedig finom volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?