r
Nosalty Logó

Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1205 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4817 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2541.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1205 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.7 g

Zsír

  • Összesen
    360.5 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10164.5 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    470 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    3510 mg
  • Nátrium
    5402 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    504 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    1282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 4817 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyon fontos, hogy a hússzeleteket nem szabad kiklopfolni.
  2. Két evőkanál mustárban el kell keverni a fűszereket és a fokhagymákat egyenletesen belereszelni.
  3. A baconszeletek munkalapra való helyezése után mind a két odalát egyenletesen be kell kenni az általunk készített mustáros fűszerkeverékkel. Ezután egy karika kolbászt, vöröshagymát helyezünk minden hússzeletre. (+ lásd ajánlat)
  4. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan be kell bugyolálni a húst a már előre kiterített baconszeletekkel.
  5. Ezután a húsokat egy tepsiben közepesen meleg sütőben (fedés nélkül) kb. 15-20 percig (ameddig a bacon meg nem pirul) sütjük.
  6. Utolsó fontos mozzanatként a bort és a konyakot a hús alá öntjük (a mennyiségre érdemes figyelni).
  7. A húsokat visszatesszük a sütőbe (alufóliával lefedve). Közepesen meleg sütőben ismét kb. 15-20 percig sütjük.
  8. Köretnek rizst vagy akár krumplipürét is lehet készíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29665
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Ajánló

A húsok baconnel való bebugyolálása előtt érdemes egy szelet füstölt scamorzát a húsra rakni, és elrejteni még valahol egy fél olívabogyót. A bor-konyak és a sajt-olívabogyó kombináció fantasztikus ízt ad az amúgy is ízeletes húsnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom szüleinek első látogatása alkalmából készítettem. (Tuti siker)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek