Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconban sült nyúlcomb ruccolás burgonyával recept

hozzászólások (4)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Vas

TOP Vitaminok

B12 B3 B6 K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
66.9 g

zsír

Összesen:
39.2 g
Telített zsírsav:
16 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
212 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.3 g
Kalcium:
140 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
127 mg
Foszfor:
802 mg
Kálium:
1965 mg
Nátrium:
265 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
74 µg

szénhidrát

Összesen:
32.3 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
504 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
25 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
93 µg
B12 Vitamin:
21 µg
A vitamin (RAE):
160 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
41 mg
K vitamin:
51 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
133.9 g

zsír

Összesen:
78.5 g
Telített zsírsav:
30 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
27 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
424 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.6 g
Kalcium:
280 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
253 mg
Foszfor:
1602 mg
Kálium:
3925 mg
Nátrium:
528 mg
Cink:
10 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
150 µg

szénhidrát

Összesen:
64.5 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
1007.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
48 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
186 µg
B12 Vitamin:
43 µg
A vitamin (RAE):
320 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
81 mg
K vitamin:
106 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.4 g

zsír

Összesen:
5.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
30 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
18 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
18 mg
Foszfor:
112 mg
Kálium:
276 mg
Nátrium:
37 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
4.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
70.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
23 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
6 mg
K vitamin:
6 µg

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Mon, 2012-03-19 12:58

Kedves z1!
Tegnap este elkészítettem "a nyulat" párom születésnapjára. Ez volt életem első nyúl alkotása. Hogy is mondjam? .... felállva ünnepeltünk :)) Nagyon finom lett!! Köszönet a receptért.
Orsi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-01-04 01:51

Sajna nem szeretem a nyulat, (jobban mondva sajnálom, és egész egyszerűen nem tudom megenni ennek okán) de gusztusosan van elkészítve. A rukkolás krumpli igen jó ötlet, bár a képen láthatónál én egy kicsit jobban megsütném (s kisebbre is darabolnám), mielőtt összekeverem a rukkolával. (tudod, mondtam, hogy szétszedünk...:DDDD) De remélem nincs harag, ez csak szubjektív vélemény! Egyébként nagyon örülök, hogy "beszálltál a ringbe" igazán szimpatikus lépés volt, és annak is örülök, hogy ahogy látom, jó kis receptekkel gazdagodik itt a Nosalty, és mi is! Ja és esetleg egy kis Chardonney mellé? ;-) (nem vagyok egy nagy borszakértő, ha mellélőttem, nézd el nekem) a legjobbakat: Mrs Smith

z1
z1 / z1 Tue, 2011-01-04 19:40

No!
Csak szépen sorrendben!
Ha nem nyúl, hát legyen más.
Pl. valami világos ( fehér ) hús: bárány, sertés, vagy borjúszűz, hal STB.
A burgonyát eléggé lepirítottam, - sajna a kép nem adja vissza - szép és finom pörzs anyag volt alatta.
Igaz nem égettem szarrá:)))
...hogy idézzek is valahonnét.
Azért nem daraboltam kisebbre, mert:
1., Nem olyan minőségű burgonyát kaptam. ( ez itt nem Amerika )
2., Ha kisebb lett volna, szétesik a pirításnál, olyan tört burgonya állagúra. Nem az volt a cél.
Hogy szétszedtek?
Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az építő jellegű kritika, vagy a nem parttalan, hülye vita mindig előrébb visz.
Néha nem értettetek meg, csak a stílusommal foglalkoztatok.
...bár lehet, hogy volt némi igazatok.
A recepthez én valami egyszerűbb, száraz fröccsbort írtam, amiben jól lehet a nyulat, vagy más húst párolni ( kvázi nem kár elfőzni ) és a maradékot megiszogatni előtte, közben, utána.
Éppen lehet Chardonnay is, ha ahhoz van kedved.
Ja és, hogy mindehhez kevés az egy ü. bor?
Hát vegyél többet:))))))))))))))))))))
Z.

830
nyúlcomb 60 dkg
bacon 2 szelet
burgonya 40 dkg
rukkola 8 dkg
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 4 db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
vaj 1 ek