r
Nosalty Logó

Babos-földimogyorós rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Babos-földimogyorós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1040 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4157 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1040 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8952.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    1207 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    3459 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2669 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    828 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4157 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Finomra vágjuk a hagymát, a zsályalevelet és a snidlinget.
  2. A leveskockákat 1 liter vízben felforraljuk.
  3. Nagyobb serpenyőben vajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a rizst, keverjük míg kifehéredik – az olasz módon készített rizottót végig teljes lángon készítjük, intenzív kevergetés mellett.
  5. Hozzáöntjük a bort, keverjük, míg beissza a rizs.
  6. Hozzáadjuk a forró leves egynegyedét és a zsályát, keverjük, míg beissza a rizs.
  7. Hozzáadjuk a következő negyed levest, kevergetjük tovább míg beissza a rizs.
  8. A harmadik negyed levessel hozzáadjuk a babot is, kevergetjük tovább.
  9. Végül a maradék levest és a mogyorót is hozzáadjuk, és keverjük tovább. A rizsnek lassan puhulnia kell.
  10. Amikor a rizs teljesen puha, borsot darálunk rá, lezárjuk a lángot, még egyet keverünk és lefedve 10 percet még puhulni hagyjuk.
  11. Reszelt sajttal és snidlinggel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10186
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 06.

Ajánló

Vegyes vágott savanyúsággal a legfinomabb (konkrétan: a piacomról a Szarvas Balázséval!).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos-földimogyorós rizottó
Harmathy Ildikó 313 recept

Azért szeretem ezt a rizottót, mert egyrészt nagyon finom, másrészt nagyon tápláló, harmadrészt szeretem a mogyorót ropogtatni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek