r
Nosalty Logó

Bableves magyarosan

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
István mester
Bableves magyarosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Nokedlihez

Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Nokedlihez

Összesen 6639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Nokedlihez

Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1564 micro
  • β-karotin
    3786 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    324.2 g

Zsír

  • Összesen
    330.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16352.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    2335 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    1712 mg
  • Foszfor
    3305 mg
  • Nátrium
    8709 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    146 mg

VÍZ

  • Összesen
    3209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3129 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3325 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    12514 micro
  • β-karotin
    30286 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    1853 micro
Összesen 6639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 133 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Leveshez

Nokedlihez

Elkészítés

Leveshez

  1. A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágotthagymát, dinszteljük,majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős kolbászt és a felszelt füstölt tarját. Az egészet összekeverjük, és jól átsütjük.
  2. Beletesszük a babot, a karikára vágott zöldségeket, a felszelt paradicsomot és a paprikát,a fűszereket, majd kb. 2 liter vízzel felöntjük.
  3. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
  4. A végén egy csipet sót és tojást annyi liszttel összekeverünk, amennyit felvesz, és kiskanállal nokedlit szaggatunk a levesbe.
  5. Mivel így is elég sűrű, rántást nem igényel.
  6. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 89491
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Mivel kisebbik fiam nem szereti a csülköt, ezért csülök helyett tarját használtunk fel.

Hozzávalók

Leveshez

Nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!