r
Nosalty Logó

Bableves gazdagon kuktában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bableves gazdagon kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sonka

Leves

Csipetke

Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sonka

Leves

Csipetke

Összesen 3448 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sonka

Leves

Csipetke

Összesen 176 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    236.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11474 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1178 mg
  • Foszfor
    3133 mg
  • Nátrium
    5347 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2090 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    11972 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 3448 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Sonka

Leves

Csipetke

Elkészítés

Sonka

  1. A sonkát megfőzzük a kuktában. Ez forrástól kb 1 óra, de a sonka/csülök méretétől is függ.
  2. Eközben előkészítjük a többi hozzávalót.

Leves

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és kockára vágjuk.
  2. A babot megmossuk.
  3. Amikor a sonka megfőtt, kivesszük a kuktából, és beledobjuk a zöldségeket, babot, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, majd megint lezárjuk a kuktát, és még egy órán keresztül főzzük, hogy megpuhuljon a bab.
  4. A sonkából/csülökből apró darabokat vágunk, és azt is beletesszük a levesbe, miután megfőztük a babot.

Csipetke

  1. Hozzávalókat összegyúrjuk, ha túl kemény lenne a tészta, egy kevés vizet is hozzáadhatunk.
  2. Amikor már puha a bab, kézzel apró darabkákat csipkedünk a levesbe, majd főzzük még egy keveset, hogy megfőjön a tészta. Ekkor már nem kell lezárni a kuktát, mert pár perc elég a főzéshez.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 34534
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem nagy kedvence, sőt, a 2 éves kislányom is imádja, általában friss házi kenyérrel fogyasztjuk. A titka, hogy kuktában készül, tehát a babot nem kell előtte beáztatni, nem kell vele sokat pepecselni, és nagyon finom.

Hozzávalók

Sonka

Leves

Csipetke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!