r
Nosalty Logó

Bableves bjkata konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Bjkata
Bableves bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 263 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 1049 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 39 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1268 micro
  • β-karotin
    3912 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 263 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6352.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    4515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2466 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5073 micro
  • β-karotin
    15649 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    4014 micro
Összesen 1049 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megmosott babot a vízben az összes zöldséggel együtt feltesszük főni.
  2. Másfél óra múlva hozzáadjuk a sót.
  3. Amikor a bab már puha, barna színű rántást készítünk a lisztből és a zsírból vagy olajból.
  4. Hozzáadjuk a rántáshoz az őrölt pirospaprikát.
  5. A rántást még forrón a leveshez adjuk, néhány percig forraljuk, és utána forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14035
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Ajánló

Friss kenyérrel a legfinomabb.

Receptkategóriák

Ez a leves ugyanúgy készült, mint ahogy még a nagymamám készítette 40-50 évvel ezelőtt. Anyukám mindig azt mondta, hogy ez a leves akkor a legfinomabb, ha a rántás szép sötétbarna színűre pirul.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek