r
Nosalty Logó

Azori haltál paprikaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Azori haltál paprikaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 664 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    212.7 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10077.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    3170 mg
  • Nátrium
    5007 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2290 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1646 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 2651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A polipot megmossuk, és a borral, babérlevéllel, hagymával, sárgarépával, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy bőven ellepje feltesszük főni. Kell neki egy alapos óra, és villával ellenőrizhetjük, ha már megpuhult.
  2. Amíg a polip elkészül, egy serpenyőben dobjuk bele a megtisztított rákot, és olívaolajban kezdjük el sütni. Pár perc múlva öntsük rá a szintén megmosott kagylókat. Ezután mehet rá a fokhagyma és az apróra szeletelt újhagyma. Tegyünk bele friss kakukkfüvet és 1 dl fehérbort. Kis sóval, borssal ízesíthetjük, és 10 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A halat megsózzuk, és vajban csak süssük át 4-5 percig mindkét oldalán. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg. Akkor lesz igazán jó, ha bátran vastagabb halszeletet és tiszta vajat használunk.
  4. És az elkészült hozzávalókat egy tálra tesszük.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1239
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 03.

Ajánló

Azori tipikus paprikaszósszal ajánlom, ez egy helyi különlegesség. Köretként pedig rizst tudom elképzelni hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azori haltál paprikaszósszal
Sajtospiritos 57 recept

Elképesztő kilátásunkhoz nem sokáig gondolkoztunk a vacsorán. Pilár de Bretanha mesés hely bármilyen recepthez. Különösen az első főzéshez esküvő után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk