r
Nosalty Logó

Avokádós konyakos ráksaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Avokádós konyakos ráksaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 751 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 186 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 751 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Avokádót kettévágjuk, és kiemeljük a magját. A mirelit rákokat kiolvasztjuk.
  2. Kialakítjuk a saláta csónakokat úgy, hogy kicsit óvatosan kivájjuk az avokádó húsát, hogy maradjon még egy fél centiméteres pereme. Egy picit levágunk a talpából, hogy könnyebben megálljanak a csónakok. (TIPP: felszolgálhatjuk sima salátás tálkákban is, akkor az egész avokádót megpucoljuk és felszeleteljük.)
  3. Az avokádó húsát egy turmixgépbe tesszük, rácsurgatjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a majonézt, egy pici mustárt és a konyakot (!). Megfűszerezzük sóval, őrölt borssal és chilipehellyel. Turmixgépben teljesen krémes állagúra pürésítjük.
  4. A petrezselymet és bazsalikomot apróra vágjuk, és a zöld krémbe szórjuk. Pár darab rákot félreteszünk a tetejére díszítésnek, a többit pedig belekeverjük az avokádó mártásba, és nagy mozdulatokkal összeforgatjuk.
  5. A salátát visszatöltjük az avokádó csónakokba, és citromgerezddel és pirítós kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6422
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Ajánló

Finom behűtött rozé borral isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a karácsony elmaradhatatlan előétele az avokádós ráksaláta. Villámgyorsan elkészíthető, és méltó dísze az ünnepi asztalnak. De ne gondoljátok, hogy csak ünnepnapra való menü! Sima hétköznapokra is remek saláta készíthető az avokádóból. Kicsit pénztárcakímélőbb változata, ha a rákok helyett szurimiből (ún. rákhúsimitációból) készítjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek