r
Nosalty Logó

Avokádókrémes édesburgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Avokádókrémes édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 580 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6084 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 290 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    12169 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 580 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2028 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát megmossuk, hosszában kettévágjuk, a vágott felületüket olajjal megkenjük, majd a vágott felülettel lefelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  2. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 40 percig sütjük.
  3. Közbe elkészítjük az avokádókrémet. Az avokádót kettévágjuk, a magot kiemeljük, a húsát egy kanállal kiszedjük, villával elnyomkodjuk, a citromlével elkeverjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, a paradicsomhúst apróra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük, durvára vágjuk.
  4. A hagymát, a paradicsomot és a koriander felét az avokádóhoz keverjük. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
  5. Az édesburgonyát kivesszük a sütőből, a vágott felülettel felfelé fordítjuk, egy villával megszurkáljuk. Kevés sóval, borssal és a reszelt sajttal megszórjuk, és visszatoljuk a sütőbe további 5 percre.
  6. Kivesszük a sütőből, tányérra helyezzük, elosztjuk rajta az avokádókrémet, megszórjuk a maradék korianderrel és a gránátalma-magokkal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5223
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajánlom mindazoknak, akik az édesburgonyát és az avokádót szeretik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek