r
Nosalty Logó

Aszpikos májpástétom

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Helga1
Aszpikos májpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

Az aszpikhoz

Összesen 231 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

Az aszpikhoz

Összesen 1385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

Az aszpikhoz

Összesen 115 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 231 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2988 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1353 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A májhoz

Az aszpikhoz

Elkészítés

A májhoz

  1. Előző nap elkészített, így könnyen zsírtalanítható húslevesben felolvasztjuk a zselatint. Folpackkalkibélelt őzgerinc formába öntünk két merítőkanállal, majd a hűtőben megdermesztjük. Ismét öntünk bele, és eldöntjük az egyik oldalára, majd a másik oldalán is megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy elég kemény legyen, különben ledől.
  2. Zsírban vagy olajban a hagymát megpirítjuk, a májjal együtt puhára pároljuk, fűszerezzük.
  3. Beletesszük a kockákra vágott zsemlét (ha olajjal készítettük, akkor amargarint is), és húsdarálón ledaráljuk.
  4. A langyosra hűlt masszát rákenjük az aszpikra.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9664
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a hidegkonyhai készítményeket, fiaim ballagásakor, születésnapokon, karácsonykor ez az ünnepi menü. Legutóbb nővérem hatvanadik szülinapjára készítettem 45 fő részére 17 féle hidegtálat.

Hozzávalók

A májhoz

Az aszpikhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?