r
Nosalty Logó

Aszaltgyümölcs-torta Csorba Anitától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Aszaltgyümölcs-torta Csorba Anitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 1774 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 10648 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 320 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1774 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    448.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6878.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1461 mg
  • Foszfor
    3455 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1523.1 g
  • Cukor
    982 mg
  • Élelmi rost
    143 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    619 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    570 micro
  • β-karotin
    4277 micro
  • β-crypt
    958 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2898 micro
Összesen 10648 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Vastag talpú edénybe öntjük a bort, a citromlevet, és beleöntjük az aszalt gyümölcsöket, a mazsolát, a feldarabolt datolyát és meggybefőttet. Ha a gyümölcs gyorsan felveszi a levet, öntsünk rá a meggybefőtt levéből. Tegyük bele a citromhéjat, és kevergetve forrósítsuk fel. A gyümölcsök ne maradjanak szárazok, de lé se maradjon a lábos alján (10 perc).
  2. Közben gyúrjuk össze a búzalisztet a vajjal, a 4 tojással, a mandulaliszttel, a mogyoróliszttel és a fűszerekkel, majd öntsük bele a langyosra hűlt gyümölcsöket.
  3. Öntsük a masszát kivajazott, meglisztezett tortaformába, és süssük alul-felül sütési módon 2 óra 15 percet, 150 C fokon. Ahhoz, hogy átsüljön a közepe is, be kell barnulni a tetejének. A formában hagyjuk kihűlni.
  4. 4-5 kanál lekvárt csomómentesen összekeverünk 1 kanál forró vízzel, és bekenjük vele a torta tetejét és oldalát. A marcipánnal bevonjuk a torta tetejét és oldalát, a lekvár segíti a marcipán tapadását. 1 napig szárítjuk.
  5. Másnap felverjük a tojáshabot annyi porcukorral, amennyit felvesz, belekeverjük a citromlevet, a konyakot vagy aromát, és bekenjük a tortát. Színes marcipánnal, mandulával díszíthetjük. A legfinomabb, ha a kandírozott narancshéjat, aszalt almát, aszalt szilvát, baracklekvárt mi magunk készítjük el. Ha több darabot sütünk belőle, remek ajándék, ez esetben a sütési időt csökkentsük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 135 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1809
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 13.

Ajánló

Az aszalt gyümölcsből natúr verziókat válasszunk, pl.: 100 g aszalt alma,100 g aszalt szilva, 100 g aszalt füge, 200 g narancshéj, 50 g aszalt áfonya, 100 g goji bogyó (aszalt meggy), 50 g aszalt ananász, 200 g mazsola, 200 g datolya kimagozva

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres, citrusos karácsonyi torta Csorba Anitától.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek