r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás mákos guba sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Aszalt szilvás mákos guba sodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 1070 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 4276 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 224 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2382.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1070 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9530.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    4423 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    839 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.8 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 4276 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A gubához

A sodóhoz

Elkészítés

A gubához

  1. A kifliket felkarikázzuk és egy tálba tesszük. Az aszalt szilvákat felaprítjuk és elkeverjük a kiflikkel.
  2. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, beleszórjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vajat. Felforraljuk, majd félretesszük. A tejes keverékkel leöntjük a kifliket és félretesszük.
  3. Egy másik tálban elkeverjük a reszelt citromhéjat a porcukorral és mákkal, majd megszórjuk a kifliket.
  4. Egy kivajazott tepsibe helyezzük a kifliket, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a sodót.
  5. A tojássárgájákat simára keverjük a cukorral. Egy másik tálban simára keverjük a tejet a pudingporral. A tojássárgájás keveréket öntsük a tejes keverékbe, majd lassú tűzőn sűrítsük be.
  6. Az elkészült mákos gubát a sodóval leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4521
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó öreg klasszikus új köntösben.

Hozzávalók

A gubához

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek