r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-camembert sajtos csirkemellrolád

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Aszalt szilvás-camembert sajtos csirkemellrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3290 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2360.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 823 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9443.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    3498 mg
  • Nátrium
    3907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 3290 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, és kicsit megsózzuk.
  2. A baconszeleteket kereszte fektetjük egy őzgerinc formába úgy, hogy a szélei kilógjanak.
  3. A hússzeleteket ráhelyezzük a baconszalonnára, hogy ezek is kilógjanak, hogy majd fel tudjuk hajtani őket.
  4. A húsra szeleteljük a camembert felét, rátesszük az aszalt szilvákat szorosan egymás mellé. A szilvát finoman megszórjuk szerecsendióval. Erre a camembert másik fele jön, erre a szeletelt őszibarack, ez is kapjon kevés szerecsendiót, végül a tetejére reszeljük a sajtot.
  5. A kilógó húsokat ráhajtjuk a töltelékre, hogy felül összeérjen a végük. Ha ez nem megy, akkor hagyjunk 2-3 szelet húst, amit végigfektetünk a tölteléken. A végén ráhajtjuk a baconszeleteket, hogy mindenütt fedje a húst.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, ráteszünk a tetejére egy mélyebb tepsit, és gyors, de óvatos mozdulattal az egészet megfordítjuk (vigyázat, forró leve van!), levesszük az őzgerincet a húsról, és így is sütjük még 10 percig.
  8. Szeletelés előtt még 10 percet hagyjuk pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 501
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38639
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Ajánló

Almakompót illik hozzá. Szerintem más aszalt gyümölccsel is finom lehet. Ha túl kemény lenne a szilva, áztassuk egy kis langyos vízbe felhasználás előtt. De biztos a vörösbor sem rontaná el. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harminc éves lett a fiam. Ez olyan szép kerek évforduló, és tényleg vízválasztó, mostmár a legfelnőttebb felnőttkorba lépett. Párommal szerettük volna nagyon emlékezetessé tenni ezt a napot, igazán meglepi, "nem is számít rá" ajándékkal, apró figyelmességekkel, egy különlegesen terített ünnepi asztallal, és nem utolsósorban egy felejthetetlen vacsorával. A fiam nagyon szereti a gyümölcs-hús variációt, így az ő tiszteletére kreáltam ezt a töltött húst. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, hogy fog ízleni neki, hogy fog-e egyáltalán ízleni a családnak. Magam is meglepődtem, de akkora sikere volt, ami minden képzeletemet felülmúlt. Sőt, az volt a közkívánat, hogy karácsonyra is ilyet készítsek. Készítek én szívesen, hiszen nincs is annál jobb érzés, mint amikor percek alatt elkapkodják a tálról a főztömet, mert annyira ízlik. Az ünnepi vacsora tehát jól sikerült, megvan a karácsonyi menü is, de a lényeg, hogy a fiamat is igazán vidámnak láttam aznap este. Remélem, tengernyi szép év vár még rá az életben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek