r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos szósz spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Aszalt paradicsomos szósz spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1445 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 7234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 134 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    2459 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    30962 micro
  • Lut-zea
    2281 micro
Összesen 1445 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19925.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    462 mg
  • Kálcium
    3404 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    2243 mg
  • Foszfor
    6942 mg
  • Nátrium
    6671 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    199 mg

VÍZ

  • Összesen
    3451.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1098 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4936 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    1260 micro
  • β-karotin
    12294 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    154811 micro
  • Lut-zea
    11405 micro
Összesen 7234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2883 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Olívaolajban a felkockázott és felkarikázott, valamint átnyomott fokhagymákat kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beletesszük a hámozott paradicsomot (aházilag télire eltett is jó, esetleg konzerv, de jobb minőségű.) Sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Beletesszük a finomra vágott friss zöldfűszereket, valamint a petrezselyem- és zellerzöldet, majd a felcsíkozott aszalt paradicsomot.
  5. Kis lángon fedő alatt főzzük kb. 40 - 45 percig (kóstoljuk meg, szükség szerint ízesítjük, ha kell). A lassú tűzön főzés lényege, fedő alatt, hogy finom, sűrű szószt kapjunk.
  6. Ha összefőtt, és ízre is finom, beletesszük a vörösbabot, 3-4 perc főzés, majd a felkarikázott virslit, azzal is 3-4 percet főzzük, majd beletesszük a cukrot. Ha felforrt, kikapcsoljuk (kóstoljuk meg most is).
  7. A sós, lobogó vízbe a leírtak szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és a szósszal öszekeverve tálaljuk, még melegen. (aki szeretné, külön is tálalhatja)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6055
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Finom bor. Sok reszelt sajt, aki teheti parmezánt tálaljon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos szósz spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Sok finom, olívaolajban eltett aszalt paradicsomhoz jutottam hozzá. Szeretjük. :-) Kíváncsi voltam, hogy a friss hámozott paradicsommal , milyen ízvilágot tudok összehozni, és mindhárom fantasztikus, igazi olaszos ízt adott: olívaolaj, aszalt paradicsom, hámozott friss paradicsom. Az egész család éhes volt a finom illattól, ezért :.a lányom segített tálalni, a fiam beállította a tányért, hogy jó lehessen a fényképezés, de közben mindenki sürgetett, így  fényképeztem le én,- jaj és a férjem is kivette a dologban a részét: csendben, szó nélkül ebédelt, csak a végén mondta: " aha, ez tényleg nagyon  jó volt! Kérek még egy tányérral! " :-)))).

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek