r
Nosalty Logó

Ásványvizes-csokis sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Ásványvizes-csokis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    307.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5984.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2515 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.5 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 5038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 30x11x8 cm-es formát kivajazunk, és a zsemlemorzsával kiszórjuk.
  2. A tojásokat a sóval, cukorral és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt krémesre keverjük.
  3. A mogyorót elkeverjük a liszttel, csokoládéporral, kakaóval és a sütőporral, majd a tojáskrémhez kavarjuk. A végén hozzákeverjük az olajat és a vizet.
  4. A masszát az előkészített formába öntjük, betoljuk az előmelegített sütőbe, a hőfokot 150 fokra állítjuk, és kb. 75 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük, kb. 20 percet hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk, és rácson hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x8
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15201
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam. Ha csokisabban szeretnénk, olvasszunk fel 100 g csokoládét 15 g vajjal, majd simítsuk a kihűlt süteményre, hagyjuk, kb. 10 percet hűlni, majd szórjuk meg kb. 50 g pirított, szeletelt mogyoróval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!