r
Nosalty Logó

Argentin steak chimichurrival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Argentin steak chimichurrival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A chimichurrihoz

A steakhez

Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A chimichurrihoz

A steakhez

Összesen 1691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A chimichurrihoz

A steakhez

Összesen 210 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2296.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 1691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A chimichurrihoz

A steakhez

Elkészítés

A chimichurrihoz

  1. A fűszernövényeket apróra vágjuk. De tényleg apróra, mintha aprítóval dolgoznánk (egyébként azzal is dolgozhatunk). A fokhagymát összezúzzuk, vagy lereszeljük.
  2. Befőttes üvegbe tesszük az egészet, és leöntjük az olajjal és a borecetekkel, sózzuk.
  3. Hűtőbe tesszük, várunk pár órát, aztán vetjük csak rá magunkat.
  4. Figyelem, hűtőben jó egy hétig eláll, de a fokhagyma íze egyre erőteljesebb lesz benne, így ha előre készítjük, érdemes egy gerezddel kevesebbet tenni, nehogy elnyomja a többi ízt.

A steakhez

  1. A húst letörölgetjük papírkendővel, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk fél órát. A rostok szeretik.:) A húst nem sózzuk és borsozzuk előre!
  2. Egy öntöttvas serpenyőbe teszünk egy kanál olívaolajat, és nagy lángon megmelegítjük. A steaket MOST sózzuk és borsozzuk, kicsit bele is nyomkodhatjuk.
  3. Mostantól több dologtól függ, hogyan folytatjuk, leginkább attól, hogy mennyire akarjuk átsütni, illetve milyen vastag a húsunk. Egy kb. két-két és fél centi átmérőjű hús oldalanként 3 perc alatt lesz véres, 4-5 perc alatt félig átsült, és 8 perc alatt jól átsült. Ha a hús vékonyabb vagy vastagabb, az idő módosul, és természetesen a hús minősége is befolyásolja, hogy mennyi időre van szüksége. Mindenesetre a művelethez a legvastagabb falú, legnehezebb serpenyőnket használjuk!
  4. Ha kész, tegyük vágódeszkára, és jó 10 percig hagyjuk pihenni. Végül vágjuk fel, és a zöldsalátával, chimichurrival tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16990
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A steak sütése, annak ellenére, hogy egyáltalán nem tűnik bonyolultnak, nem egy egyszerű feladat. Ismerni kell a húst, megfelelő hőfokot kell használni, mert pillanatokon múlik, hogy egy fantasztikus, egy elmegy, vagy egy hát ezt legközelebb inkább ne típusú vacsorát készítünk. Most argentin barátnőm volt a segítségemre, és az ő tanácsaira muszáj hallgatnom - a marha elkészítése a vérében van! A chimichurri pedig egy argentin szósz friss fűszernövényekből, fokhagymából, olívaolajból és borecetből. Hivatalosan a steak kísérője, de Carina szerint az empanadastól kezdve bármilyen sós ételt mártogathatunk bele.

Hozzávalók

A chimichurrihoz

A steakhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?