r
Nosalty Logó

Aranygaluska 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Aranygaluska 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 693 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    214.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4355.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    2185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 4156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tej egy részét meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. (Én szoktam rá szórni a tetejére egy marék lisztet, hogy a kémiai hatás beinduljon.)
  2. A lisztet egy mély tálba tesszük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd egy mélyedést csinálunk benne.
  3. A szélére szórjuk a sót, a mélyedésbe öntjük a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, és hozzáadjuk a tojást, és belegyúrjuk a maradék tejet is. Nem baj, ha egy kicsit ragad a tészta, mert így lesz finom lágy sülés után.
  4. Hagyjuk a kész tésztát kelni úgy egy fél órát meleg helyen.
  5. Ha megkelt, kisebb darabokra vágjuk.
  6. Egy kis tálba öntünk kb. 1 dl olajat, és a tésztadarabokat levágás után belemártjuk az olajba. Így tesszük tovább szorosan egymás mellé a tepsibe a tésztadarabkákat.
  7. A tetejét leszórjuk darált dióval, fahéjas cukorral ízlés szerint.
  8. Hagyjuk még egy kicsit kelni, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 820
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 89480
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranygaluska 6.
Becsei Ágnes 100 recept

Az általam anno tanult fonott kalács tésztája ez, csak több tejjel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek