r
Nosalty Logó

Ananászos zserbótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Ananászos zserbótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 788 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 6314 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 428 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 788 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    380.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 6314 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 428 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, sót és a porcukrot összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk, majd 3 gombócot formálunk belőle.
  3. Egy kapcsos tortaformát (kb 22-23 cm) jól kivajazunk és lisztezünk.
  4. A tésztagombócokat akkorára nyújtjuk, mint a forma, majd összeállítjuk a tortát. Egy réteg tészta, erre kerül a töltelék fele, majd ismét tészta, töltelék, és végül tészta.
  5. A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített 170 °C-os sütőben megsütjük (kb 30-35 perc). A formában hagyjuk kihűlni.
  6. A torta tetejét és az oldalát bevonjuk a csokis masszával, és darált dióval díszítjük.

Töltelékhez

  1. A diót megdaráljuk, összevegyítjük a porcukorral, kikeverjük a lekvárral, vaníliával és a citromhéjjal.
  2. A fehérjéből a sóval habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a diós masszával. A tölteléket kettéosztjuk.

Bevonáshoz

  1. A bevonóhoz felforrósítjuk a tejet, beletördeljük a csokoládét, és simára keverjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6893
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos zserbótorta
Judit69 176 recept

Különleges ez a zserbótorta, hiszen ananászdzsemmel készült, és a töltelék is kicsit eltér a megszokott elkészítéstől. Főztem már be citrom- és narancslekvárt, és most először, de nem utoljára ananászdzsemet, aminek az elkészítése a blogomon található.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek