Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai krémes Mandi konyhájából recept

hozzászólások (23)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Nátrium

TOP Vitaminok

D Folát A K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
8 g

zsír

Összesen:
15.6 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
129 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
102 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
191 mg
Kálium:
129 mg
Nátrium:
154 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
18 µg

szénhidrát

Összesen:
60.3 g
Összes cukor:
34 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
97.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
22 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
44 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
96.2 g

zsír

Összesen:
187.3 g
Telített zsírsav:
147 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
26 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
1537 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.2 g
Kalcium:
1216 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
295 mg
Foszfor:
2291 mg
Kálium:
1545 mg
Nátrium:
1858 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
211 µg

szénhidrát

Összesen:
723.7 g
Összes cukor:
403 g
Élelmi rost :
20 g

víz

Összesen:
1174.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
270 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
535 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
8 µg
K vitamin:
10 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.8 g

zsír

Összesen:
7.4 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
60 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
48 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
92 mg
Kálium:
60 mg
Nátrium:
72 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
28.6 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
46.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
21 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregó Bianka
Gregó Bianka Tue, 2016-07-19 20:18

Sziaa !
Én cukrász vagyok de ilyen fajta krémest még nem ettem, megcsináltam és naggyon jóó !! mindenki nagyon dicsérte a családban és mindenkinek nagyon ízlett :)
(olvastam a fenti kommentekben hogy csomos lett a puding, azért hogy ne legyen csomos ugy lehet megfőzni könnyen hogy a 5dl vizet felrakod a cukorral forrni és a maradék 2dl vízbe belekevered a 3 tasak pudingport , ha forr a víz ezt belekevered amig nem lesz sürü és kész is, nem marad csomos .. szakmai tanács ) próóbáljáátok ki ;)

Craftimea
Craftimea Fri, 2016-03-25 19:22

Kedves Mandi, megpróbáltam 3 csomag (dr. Oetker) vaníliás pudingport felfőzni 7 dl vízben, úgy bekövesedett... Szerintem elírás történt a hozzávalóknál, mert impássziböl 70 ml (7 dl) vízből 3 tasak pudingot főzni. Így 70 dl vízzel főztem meg.
Ahogy látom erre senki sem panaszkodott :D Lehet, hogy csak én nem jöttem rá hogyan kell.
Most hűl a lerben, belecsippentettem a krémesbe, nagyon ízlik! Remélem sikerült a recepted, mert nagyon tetszik, hogy egyszerű és ízletes.

monguuuzy
monguuuzy Sun, 2018-01-28 14:01

Szia!
Nem kötekedésből, de a 70 ml az nem 7 dl. a 700 ml a 7 dl, és a 70dl pedig 7 l, amit kétlek, hogy te 7l vízből főzött pudingot pakoltál rá a piskótádra. :)

Keti27
Keti27 / Keti27 Sun, 2016-04-17 21:04

Igen, ezt én sem értettem... Megnéztem más amerikai krémes recepteket, ott 2 csomaggal készül.

Éci40
Éci40 Fri, 2015-04-03 16:06

Nekem az nem egyértelmű, hogy a tésztához csak a tojássárgáját írja, pedig a piskótához kell a fehérje is!
Akkor ezzel most mi a helyzet?

Velleda
Velleda Sat, 2015-02-07 18:46

Én most álltam neki,sül a tészta, és emiatt bizonytalanodtam el, hogy mennyire süljön meg, hogy még utána 10 percet a krémmel is sül???

Allana
Allana Sun, 2015-01-18 18:53

Akinek így "ízetlen" vagy "édestelen", javaslom, hogy a pudingot víz helyett tejjel készítse! Jó ez a recept, de én mindig tejjel keverem el a pudingport és így mintha gazdagabb íze lenne :)

tamarika
tamarika Fri, 2014-10-17 15:58

Segítséget kérek! Csomós maradt a puding a
tojásfehérjés habban, bármeddig kevertem, pedig nagyon finom és mutatós lenne. Mit csináljak, hogy sima legyen a habos krém?

Csiga27
Csiga27 Tue, 2014-07-22 19:56

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett! :) Köszönöm a receptet!

Virágh Bea
Virágh Bea Sun, 2014-04-13 18:09

Nekem ízlik, bár kissé édestelen, de ez lehet, hogy az én hibám, fél adagot készítettem, nagyjából felezve a hozzávalókat. Legközelebb megcsinálom teljes adaggal is, mert finom.

dorcyka45
dorcyka45 Wed, 2014-03-19 18:18

Én pontosan a recept alapján készítettem el, nem lett jó, sőt ízetlen...

mandi45
Mandi / mandi45 Fri, 2014-03-21 15:02

Kedves dorcyka45! Sajnálom, hogy nem sikerült jól elkészítened! Nálam mindig nagy sikert arat, és ízlik. Ne add fel! Sok sikert kívánok: Mandi

akkaja
akkaja Fri, 2014-01-24 18:16

Hát ez nagyon jó! Most sütök egyet karamellás pudinggal is! :)

mandi45
Mandi / mandi45 Fri, 2014-03-21 15:04

Jó ötletet adtál, legközelebb én is megpróbálom így elkészíteni. Üdvözlettel: Mandi

claudia1988
claudia1988 Thu, 2014-01-16 20:39

Kedves Mandi!
Az amerikai krémes receptje teljesen jó, még én is eltudtam készíteni pedig nekem a sütés sose sikerül. Viszont a receptben egyetlen hiba van méghozzá az, hogy a habtejszínt felverjük cukorral és rásimítjuk a krém tetejére, nem írta, hogy kell bele habfixáló, mert én pontról pontra készítettem el és habtejszín teljesen lecsöpögött a krémről. Tehát a habfixáló is kellene bele, szerintem!

mandi45
Mandi / mandi45 Fri, 2014-03-21 15:07

Kedves claudia1988! A recept nem hibás. Én HULALA dobozos tejszínnel készítettem, ahogy a receptben is írtam, és csak ezzel lesz kemény a hab, ebbe nem kell habfixáló. Sok sikert kívánok a további próbálkozáshoz. Üdvözlettel: Mandi

414
tojássárgája 7 db
porcukor 18 dkg
víz 15 evőkanál
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás pudingpor 3 tasak
víz 7 dl
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojásfehérje 7 db
cukor 5 ek
növényi habtejszín 5 dl
porcukor 3 ek
csokoládéforgács 10 dkg