r
Nosalty Logó

Amerikai cinnamon rolls

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kfVera
Amerikai cinnamon rolls
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 4145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 4145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A langyos vízbe teszünk 1 tk cukrot, és felfuttatjuk benne a 2 cs szárított élesztőt.
  2. Felolvasztjuk a vajat, meglangyosítjuk a tejet, és a kelesztőtál aljába öntjük őket a tojással együtt.
  3. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet, és az egészet robotgéppel összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, keverünk rajta egyet.
  5. A lisztet bögrénként adjuk hozzá, és amíg csak lehet (kb. a 2. bögre bekeveréséig), a robotgép keverőszárával dolgozunk. Ha már túl sűrű a tészta, cseréljük ki a dagasztószárra és azzal folytassuk. Ha csak az egyik szárat tesszük be, nem mászik fel rajta a tészta, és ezt a tésztát a legolcsóbb kis robotgép is bírja. :) A tészta a kezünkhöz hozzáragadna, de elválik az edény faláról. Akkor jó, ha nagyon puha és szép hólyagos.
  6. Kétszeresére kelesztjük a tésztát (kb. 45-50 perc).
  7. A tészta felét nagyon alaposan belisztezett deszkára tesszük és anélkül, hogy átgyúrnánk, kilapogatjuk, majd kb. fél centi vékony téglalappá nyújtjuk. Ezt a tésztát pillanatok alatt ki lehet nyújtani, csodásan könnyű.
  8. Felolvasztjuk a vaj felét, és megkenjük vele a tésztát. Mire végzünk az itt következő résszel, lehűlne a maradék vaj, így érdemes külön-külön olvasztani a két adagnak, ugyanis nem simán kenhetőnek kell lennie, hanem egyenesen folyékonynak és langyosnak.
  9. Megszórjuk a tésztát cukorral és fahéjjal (én nem sajnáltam egyiket sem), és feltekerjük.
  10. Fogunk egy hosszabb cérnaszálat, betoljuk a tészta alá, és a két végét ellentétes irányba húzzuk, ezzel elvágjuk a tésztát. Nem igazán lehet késsel felvágni ezt a tésztát, mert ahhoz túl puha, szétesik és eldeformálódik (kipróbáltam, tényleg :D).
  11. Egy tepsibe egymáshoz közel tesszük a kis tekercseket, és hagyjuk benne kelni pár percig, majd betesszük a sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Nem kell nagyon megbarnulnia, elég ha épp csak egy kis színt kap.
  12. Élvezzük a lakást betöltő fahéjillatot, és igyekszünk nem megégetni a nyelvünket a forró sütivel. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 31757
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Ajánló

Akinek van kedve, kipróbálhatja hozzá a krémsajtos mázat is, biztosan finom úgy is! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kfVera 2 recept

A minap egy szupermarketben megláttam pár egész gusztusos mirelit fahéjas csigát, és rettenetesen megkívántam. Persze nem a boltit, az csak eszembe juttatta, hogy milyen régen ki szeretném próbálni ezt a fajta fahéjas csigát, az igazi amerikai cinammon rollst. Jó egy órán keresztül kutattam, mire megtaláltam a legjobban tetsző receptet, amit a feltöltő állítólag a nagynénjétől kapott, aki viszont egy babazsúron (baby shower) szerezte egy barátnőjétől még 1957-ben, Atlantában. Ha igaz a történet, ha nem, ez a recept fantasztikus. Kicsit változtattam rajta itt-ott (magyarosítás eredménye, fura lenne a sok 7-re és 3-ra végződő összeg:D), és az én verziómon nincs krémsajtos máz, mert egyszerűen nem igénylem hozzá.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?