Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai almás pite recept

hozzászólások (141)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Vas

TOP Vitaminok

A Folát C E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
7.3 g

zsír

Összesen:
30.6 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
79 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
27 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
21 mg
Foszfor:
92 mg
Kálium:
207 mg
Nátrium:
38 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
95 g
Összes cukor:
41 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
123.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
22 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
255 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
7 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
43.8 g

zsír

Összesen:
183.5 g
Telített zsírsav:
114 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
46 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
473 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.3 g
Kalcium:
161 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
126 mg
Foszfor:
552 mg
Kálium:
1252 mg
Nátrium:
235 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
135 µg

szénhidrát

Összesen:
570.1 g
Összes cukor:
250 g
Élelmi rost :
27 g

víz

Összesen:
739.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
131 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
33 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1527 µg
D vitamin:
4 µg
C vitamin:
36 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.7 g

zsír

Összesen:
11.3 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
29 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
34 mg
Kálium:
78 mg
Nátrium:
13 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
35.2 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
45.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
8 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
94 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
2 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (141)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Esteraki
Esteraki / Esteraki Sat, 2019-11-16 10:08

Évek óta csak ezt a pitét csinálom, egyszerűen mindenki imadja!!! Köszönöm! Most megyek és megcsinálom a mai adagot! :)

Alaleh
Alaleh Thu, 2016-11-10 12:26

Szia
Ma elkészítettem.Nem vajat használtam de minden más u.a
Sajnos a töltelék elfolyt belőle felvágás után nemtudom miért

heva704
heva704 Tue, 2016-06-28 23:32

Kedves Maki!
Megcsináltam egyszer. Isteni finom lett. Anyósom egyből bevágott belőle 3 szelettel :D.....most ma egy hétre rá megsütöttem megint,de most már egyből két tepsivel :D Nagyon fincsi lett. Végig olvastam a sok hozzászólást és valaki írta,h a 2,5 evőkanál liszt helyett...a fele menyiséget étkezési keményítővel pótolta...úgy csináltam én is, és nagyon jó :)...köszönöm ezt a jó receptet :)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2016-03-13 18:35

Diabetikus változatban készítettem el, nagyon finom lett. Köszi a receptet. Zsuzsa

majerfincike
majerfincike Sun, 2015-10-25 17:04

Nagyon köszönöm ezt a receptet, isteni jó! (most csak azért regisztráltam hogy ezt megírhassam :) ) Elsőre kerámia pite sütőben sütöttem úgy sem rossz, de fém sütőformában lett igazán finom ropogós a tészta alul felül. A töltelék is úgy jó ahogy van! :D

pirkadatka
pirkadatka Sun, 2015-10-11 20:45

Isteni lett!! :) A párom még be se lépett az ajtón, már kérdezte, hogy "Húúú, minek van ilyen jó illata???" Az ebéd már nem is volt érdekes... :)

Yram
Yram / Yram Thu, 2015-07-30 21:28

Ma elkészítettem a pitét finom nyári almából (almás rétes mellé!!) Nagyon finom lett! Nem édes nagyon és a fűszerezése is jó! Legközelebb a kommentek hatására kipróbálom egy marék aprított dióval is. Köszi a receptet. :D

Lillancs
Lillancs Tue, 2015-04-21 11:24

Talán azóta sütöm ezt a receptet amióta beküldted :) Mindig nagy sikere volt.
Köszönöm ezt a szuper receptet!
Ma diétás változat készül, remélem az is olyan jó lesz mint az eredeti.

Gyopi
Gyopi Thu, 2015-04-02 09:45

Először sütöttem meg, nagyon jól sikerült! Még másnap is finom. A sütési időt sokallottam, de valóban kellett neki az a közel 1 óra. Köszi a receptet!
Üdv.: Tamás

foldimogyoro
foldimogyoro Wed, 2014-02-19 20:22

imádom :) köszi! :) én vanília fagyival szoktam enni, tökéletes a kettő együtt, nagyon ajánlom :)

Generalnagy
Generalnagy Sat, 2014-02-08 13:47

Kedves Maki!

Azért regisztráltam ide, hogy elmondjam, mekkora sikert aratott ez a recept. Van egy kis 9 éves unokaöcsim, aki nagyon-nagyon de tényleg nagyon válogatós. Nehezen kóstol meg újdonságokat is, de ezt a sütit most valamiért megkóstolta. Első reakciója: "Ez finom" Eszi tovább, kisvártatva: "Ez nagyon finom" Eszik tovább, végül ezt mondja: "Rita, hát ez Isteni! Tudod mit? Süssél holnap is ilyet, jó?!" Az egész család nevetett, nem nagyon fordult még elő, hogy ételt így megdicsérjen a gyerek.

Egyébként a süti tökéletes, nagyon finom, a töltelék valami fenséges, pont olyan krémes amilyennek lennie kell :) Millió köszönet érte :)

Maki
Maki / Maki Sat, 2014-02-08 15:46

Aaaaahhhh...
Nagyon köszönöm, egész elérzékenyültem! Nagyon örülök, hogy ekkora sikere lett a sütinek!!! :D
Puszi az unokaöcsinek! :)
Maki

szandokan
szandokan Sun, 2014-01-26 12:04

Kedves Maki!

Szeretjük a pitédet :) !!!!!!!Sokadszorra sütöm de még nem köszöntem meg Neked ezt a klassz receptet, most pótolom :) KÖSZI!!!!! Szandokán

Maki
Maki / Maki Mon, 2014-01-20 12:48

Kedves Mindenki!
A további félrenézések elkerülése végett átírtam a víz mértékegységét milliliterre, így már sokkal egyértelműbb lett szerintem...
További jó sütögetést! :-D
Maki

csilluka60
csilluka60 Sun, 2014-01-19 13:53

KEDVES MAKI! Közbe én is RÁJÖTTEM! huuuuuuuu!!! holnap ismét próbálkozom ! mindenkinek szép napot!

csilluka60
csilluka60 Sun, 2014-01-19 13:34

Sajnos nekem se jött a tészta össze! Olvasgattam a hozzászóllásokat hátha kiderül miért lett nekem is nyúlós szakadós a tészta.Alig birtam betekerni a fóliába,utánna teljesen ráragadt.Valahögy leszedtem és remélem nem sütöm a fóliát is! Nagy nehezem benyomkodtam a formába és most sül.Nem tudom mi lesz belőle?Pedig nem ma keztem a főzést-sütést.Nagyon szeretném ha sikerülne. Kérlek segitsetek mit rontottam el? köszönöm

Maki
Maki / Maki Sun, 2014-01-19 13:54

Szia Csilluka!

Nem lehet, hogy véletlenül 3 dl vizet tettél bele? Szerintem ezt sokan elrontják, mert csak 0,3 dl kéne...

Remélem az íze azért jó lesz! :-)

csilluka60
csilluka60 Sun, 2014-01-19 15:54

IGEN! Én is benéztem! De amint irtam rájöttem.És már megettük a felét nagyon finom a töltelék de a tészta ize is nagyon jó csak ropogós gondolom nem ilyennek kéne lennie,de majd kipróbállom holnap is.Én az új vajas rámával csinálltam nagyon jó ajánlom mindenkinek és köszönöm a jó receptet.A multkor pizzás csigát próbálltam ki a receptek közül az is csak másodikra sikerült de utánna isteni lett.

Maki
Maki / Maki Mon, 2014-01-20 12:44

A tésztának ropogósnak kell lennie, legalábbis a tetején mindenképp! Az alján meg, hát, az az alma víztartalmától függ... :-)

FülöpMyra
FülöpMyra Wed, 2013-12-04 16:42

Sajnos én is a sikertelenek táborát bővítem, pedig oly régóta vágyom arra, hogy almáspitét tudjak sütni, ilyen formában. Nekem már a tésztája sem jött össze. :( Totál híg lett,és hiába adtam hozzá én még lisztet csak híg maradt az egész. A recept biztosan jó hiszen sokaknak sikerült, nekem sajnos totál nem. :(

FülöpMyra
FülöpMyra Sat, 2013-12-14 11:26

Szeretném javítani magam, második alkalommal már minden hibátlan lett. :) Megfejtenem nem sikerült mit szúrtam el elsőre de másodjára már mennyei lett. Köszönet a receptért! :)

Shasa
Shasa Mon, 2013-12-02 22:17

Minden nagyszerűen alakulna, ha nem két órája sülne, nekem az alsó réteg tészta még mindig nyers, az alma leve is fáradhatatlanul áztatja. A tészta nem hézagos, egyszerűen az aljából csorog a lé. Ötletek? :-( az íze nem mellesleg isteni, mind a tölteléknek, mind a (megsült) tésztának, nem tudom, hol vétettem így el :-S

Ildike02
Ildike20 / Ildike02 Fri, 2013-10-25 08:03

Szia! Nagyon nagy sikere volt :) Még forrón elfogyott az egész! Köszi szépen! Máskor is elfogom készíteni! :)

Rika11
Rika11 Fri, 2013-10-11 16:35

Kedves Maki!
Megsütöttem és nagyon-nagyon finom. Mindenkinek a nagy kedvence lett. Tökéletes a recept!:)

rekamer
rekamer / rekamer Tue, 2013-09-24 09:42

Nem is tudom hányszor sütöttem meg már ezt a sütit.Mindenkinek nagyon nagyon ajánlom!!! Egyszerűen imádom. Egyszerű, finom. Imádom, imádom, imádom! Mindenhogy. Néha dióval, néha dió nélkül, néha gyömbérrel, néha jó sok fahéjjal. Imádom. Most valamelyik nap amikor a tészta nem akart összeállni egy fél kiskanál tejföllel gyúrtam össze még a vízen felül és most lett talán a legjobb a tészta, legalábbis az én ízlésemnek.

Pillangó73
Pillangó73 Sun, 2013-09-22 10:38

Kedves Maki!
A tortaformát ennél a sütinél nem kell kivajazni-kilisztezni? Köszönöm a választ!

Maki
Maki / Maki Sat, 2013-09-28 16:05

Kedves Pillangó73!

Én nem szoktam, hiszen vajas a tészta már amúgy is, nekem nem szokott beleragadni... Remélem segítettem! :)

Maki

Domy
Domy Wed, 2013-07-17 20:06

Szia! Milyen fajta almát szoktál hozzá használni?
Domy

Maki
Maki / Maki Mon, 2013-07-22 12:03

Szia Domy!

Én a savanykás almákat szeretem, hogy kicsit pikánsabb és ne túl édes legyen a végeredmény... :-)

Maki

Brigonia79
Brigonia79 Sun, 2013-06-30 10:59

Nagyon finom! Sokszor elkészítettem már, különböző gyümölcsökkel. (cseresznye, meggy, épp ami itthon volt) Most az eredeti almásat készítem. :-)

judit86
judit86 Sun, 2013-04-21 13:52

Igen is el lehet készíteni a recept alapján, de én is azért kicsit több vizet adok hozzá :)
Nekem mindig elég a tészta is, és szinte minden második héten elkészítem ugyan úgy, ahogy le van itt írva és tökéletes!! Nagyon szeretjük, nagyon jó recept! Köszi!

picccike
Nita / picccike Fri, 2013-01-18 16:53

Szia! Most akarok neki kezdeni ennek a receptnek, és az lenne a kérdésem hogy vaj helyet lehet használni rama margarint is? :)

Maki
Maki / Maki Sun, 2013-01-20 13:14

Picccike!

Ne haragudj, csak most láttam a kérdést... Gondolom már elkéstem a válasszal! :-/
Megcsináltad végül margarinnal?
Én nem tenném bele a margarint, mert ez egy vajas tészta, a vaj adja meg az igazi ízét.
Remélem azért tudtam kicsit segíteni...

Maki

noriko77
Noriko / noriko77 Fri, 2013-01-04 19:13

Most csináltam meg a receptet, nagyon finom lett, köszönöm!
Én raktam a töltelékbe egy kis reszelt friss gyömbért és citromhéjat, és alatta-felette megszórtam 5 dkg durvára vágott dióval.
Végigolvastam a kommenteket, mielőtt nekivágtam, és most hogy kész van, csak annyit mondhatok: a hozzávalók, mennyiségek, arányok tökéletesek! Annyit viszont hozzátennék, hogy a tésztát késhegynyi vastagra kell nyújtani (jó rugalmas tészta, szóval nem probléma), úgy biztos elég lesz a 24 cm-es piteformához és még díszítésre is marad. :)
Én IKEÁs kerámia piteformában sütöttem (23cm-es), alsó-felső sütéssel. 180 fokon pont egy órát sült.
Ilyen lett (a koszorú lehetne szebb, de a szívecskék kárpótolnak ;) ):
http://kepfeltoltes.hu/130104/DSC_0026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Noriko

672
finomliszt 35 dkg
vaj 18 dkg
porcukor 2 ek
1 csipet
víz 30 ml
alma 80 dkg
cukor 13 dkg
finomliszt 2.5 evőkanál
fahéj 1 kk
szerecsendió 0.25 kávéskanál
citromlé 1 ek
vaj 4 dkg
porcukor 3 dkg