r
Nosalty Logó

Amarettós créme brulée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Amarettós créme brulée
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1652 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 412 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1652 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 275 Kcal

Elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel, a vaníliarúd kikapart magjával és a rúddal felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük. Majd hozzákeverjük az amarettót, és a még meleg tej-tejszín keveréket, amelyből kiszedtük a vaníliarudat.
  3. A masszát sűrű szitán átszűrjük, majd 4 hőálló edénykébe (kb. 125-150 ml űrtartalom) töltjük.
  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2952
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Créme brulée egy desszert, amelynek nehéz ellenállni, most egy kis amarettóval megbolondítva. A kész desszertet megszórhatjuk kevés aranybarnára pirított mandulapehellyel is.

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek