r
Nosalty Logó

Aludttejes prósza Edittől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Aludttejes prósza Edittől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 532 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3180 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 194 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 532 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 3180 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a tejbe egy pici cukrot keverünk. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd tovább keverjük az olvasztott vajjal, az aludttejjel, a felfuttatott élesztővel, pici sót teszünk hozzá, végül hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. A tepsit jó vastagon kenjük ki margarinnal!
  2. A tészta masszának a palacsintánál sűrűbbnek kell lenni, ha folyósabb, akkor még keverjünk hozzá lisztet! A tepsibe öntjük.
  3. A tejfölt simára keverjük, itt-ott meglocsoljuk vele, és szilvalekvárt csepegtetünk elszórtan rá. Fél órát pihentetjük, és 200 fokra melegített sütőben, bő fél óra alatt készre sütjük.
  4. Amikor kezd barnulni a tepsi oldalánál, akkor jó. A masszát ne tegyük kisebb tepsibe, hogy magas legyen a süteményünk, mert nem fog átsülni! Körülbelül 1,5 cm legyen a tepsibe öntött massza. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13310
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Jó kis ebéd, tésztára vágytam. Sikerült találnom egy régi receptes gyűjteményemben. Nagy sikerrel járt, finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek