r
Nosalty Logó

Álompiskóta, avagy meggyes piskótatekercs sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Álompiskóta, avagy meggyes piskótatekercs sodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A sodóhoz

Összesen 570 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A sodóhoz

Összesen 2274 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A sodóhoz

Összesen 171 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 570 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4485.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1917 micro
Összesen 2274 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A sodóhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig keverjük robotgéppel.
  2. 20 perc után apránként belekeverjük a sütőporos lisztet (itt tehetünk bele egy kis reszelt citrom héjat is).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Porcukorral meghintett, tiszta konyharuhára kiborítjuk, és háromszor-négyszer feltekerjük, hogy később ne törjön össze a tészta, majd a konyharuhában tekerve hűlni hagyjuk.
  5. Míg a piskóta hűl, a tejet felrakjuk forrni.
  6. A tojássárgákat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a lisztet, végül csomómentesre keverjük az apránként hozzáadott tejszínnel.
  7. A forrásban lévő tejbe öntjük folyamatos kevergetés mellett a tejszínes krémet, majd addig főzzük lassú tűzön, míg be nem sűrűsödik mártás állagúra (a sodó később is fog még sűrűsödni).
  8. A kihűlt piskótatésztát kicsavarjuk, megkenjük a meggydzsemmel, majd feltekerjük, és vékony szeletekre vágva a sodóval együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x33
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21452
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.

Ajánló

Meggydzsem helyett természetesen lehet a hagyományos módon, sárgabaracklekvárral is készíteni, de egy egyszerűs piskóta lévén végülis bármilyen töltelék mehet bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Élesztős palacsintát csináltam, akkor került le hosszú idő után a polcról a meggydzsem. Annyira belebolondultam az ízébe! Lévén, hogy a párom imádja a meggyet, mindenképpen ezzel a dzsemmel készített valamivel akartam várni. Nagyon szeretem a piskótát, így jött az ötlet. A piskótatekercset porcukorral meghintve is tálalhatjuk csupán, de nekem akármennyire is puha és isteni finom a sütemény, valahogy kellett hozzá még valami, így készült hozzá a vaníliamártás is. Mindenkinek elnyerte a tetszését itthon. Az elkészítés után negyed órával már csak hűlt helye volt a sütinek, na meg a morzsák... :P

Hozzávalók

A piskótához

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek