r
Nosalty Logó

Almás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Almás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2653 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 125 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 2653 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A kétféle lisztet összevegyítjük és elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Ezután beletesszük a többi hozzávalót, és egy könnyű, szép, sima, pitetésztává dolgozzuk össze.
  3. Lisztezett deszkán ruhával letakarva pihentetjük addig, amíg elkészül a töltelék.

Töltelék

  1. Az almákat megtisztítjuk és lereszeljük. Két kezünkkel kissé kinyomkodjuk belőle a levet.
  2. Egy tálban összekeverjük a reszelt almát a cukorral, fahéjjal, zabpehellyel.
  3. A tojásfehérjéből egy ici-picit kicsorgatunk egy kávéscsészébe, és hozzáöntünk egy teáskanálnyi tejet. Ezzel kenjük meg a tetejét.
  4. A többi fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal az almatöltelékbe forgatjuk.
  5. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Háromnegyedét megkenjük baracklekvárral. Ezután egyenletesen rákenjük az almatölteléket és feltekerjük.
  6. Ráhelyezzük a sütőlemezre, majd egy hústűvel megszurkáljuk. Megkenjük a tojásfehérjés tejjel, és előmelegített sütőben lassú tűzön aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6065
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás tekercs
Lizinka_ 590 recept

Ez egy elég régi történet. Almás pitét szerettem volna sütni, de sajnos nem volt elég lisztem hozzá. Ezért egy lapot nyújtottam, és az alma töltelékkel felsodortam a tésztát. Azóta gyakran készítem ilyen formában.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek