r
Nosalty Logó

Almás süti orsoly konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás süti orsoly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A süti tetejére

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A süti tetejére

Összesen 1973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A süti tetejére

Összesen 150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5458.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 1973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A süti tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A négy tojást habosra keverjük a xilittel.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.
  3. Két almát meghámozunk, lereszelünk, és jól eldolgozzuk a tésztában. Itt érdemes a kóstolás, aki kicsit édesebben szereti, az még adhat hozzá egy kis édesítőt. Végül belekeverjük a natúr joghurtot is.
  4. Egy piteformát vajjal kikenünk, lisztezzük, és elsimítjuk benne a masszát.

A süti tetejére

  1. Egy almát kicsumázunk, ezt nem hámozzuk, majd nagyon vékony karikákra vágjuk, mintha gyalulnánk.
  2. Ráhelyezzük a tészta tetejére, majd rálocsoljuk egy fél citrom levét.
  3. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a xilitet és a fahéjat, majd rálocsoljuk az almára. Nem fogja teljesen befedni, de aki édesebben szereti (és nem diétázik), az duplázhatja az adagot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14010
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon három alma -így kezdődött a történet, és ezzel is ért véget. Fel kellett használni. :) A sütemény diétás, nem túlságosan édes, az alma íze dominál. Nekem ebből az adagból 14-15 szelet jött ki, egy szelet kb. 130 kcal, nagyjából 25 gramm CH tartalommal.

Hozzávalók

A tésztához

A süti tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek