r
Nosalty Logó

Almás rétes vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sun.flower.5
Almás rétes vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Összesen 2775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    791 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 2775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A réteshez

  1. A tejfölt egy kenő ecsettel elkeverjük az olajjal.
  2. Egy réteslapot konyharuhára fektetünk, megkenjük vékonyan az olajos keverékkel, majd ráfektetünk még egy lapot.
  3. A második lapot megszórjuk zsemlemorzsával, mivel az alma a sütés során levet enged, és eláztatná a réteslapokat. A morzsa kissé felszívja az alma levét.
  4. A kockákra vágott almát rászórjuk a morzsás lapokra, és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. Érdemes itt-ott több cukrot szórni, amely majd karamellizált "cukorszigeteket" képeznek a rétesünkben.
  6. Ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal.
  7. Végül a konyharuha segítségével a két szélét kb. 2 cm-re hajtsuk be (ezek lesznek a rétes végei, megakadályozza,hogy a cukros szirup és a töltelék kifolyjon a tésztából), majd tekerjük fel a tésztát.
  8. A többi rétesnél ismételjük meg a fenti lépéseket, majd egyenként helyezzük kiolajozott tepsibe a réteseket.
  9. Az olajos keverékkel kívülről is kenjük meg a tésztát, különös tekintettel a végekre.
  10. Süssük aranybarnára a réteseket. (Ha a karamellizált cukor kifolyik a tésztából, azis azt jelzi, hogy készen vagyunk.)
  11. A vaníliaöntetet nagyon egyszerűen meg szoktam oldani egy hidegen elkészíthető pudingporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7765
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás rétes vaníliasodóval
sun.flower.5 14 recept

Mindenki imádja, finom és gyors desszert. A vaníliapuding helyett feldobhatjuk egy gombóc vaníliafagyival, tejszínhabbal, karamell- vagy csokoládéöntettel is.

Hozzávalók

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?