r
Nosalty Logó

Almás lepény tönkölyliszttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás lepény tönkölyliszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Összesen 4213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1143 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 4213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a fél citrom reszelt héját, a vaníliát, majd elkeverjük a 2 tojássárgájával, végül a tejföllel is.
  2. Lehet, hogy több vagy kevesebb tejföl kell, hogy összeálljon a tésztánk, az a fontos, hogy könnyű legyen vele dolgozni. A tésztát kiemeljük a munkalapra, kicsit átgyúrjuk, majd ketté vágjuk. Pihentetjük.

Töltelék

  1. Az almákat még a tészta gyúrása előtt pucoljuk meg, fosszuk meg magházától, majd reszeljük le, ezután keverjük el 1 evőkanál nádcukorral, a citrom levével, a fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel. Félretesszük, amíg a tésztával dolgozunk.

A lepény összeállítása

  1. A tészta egyik felét kinyújtjuk, majd tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával és 1 evőkanál darált dióval. A tészta nyújtásához használjunk még lisztet.
  2. Az almát kinyomkodjuk, ízlés szerint adunk még hozzá 1-2 evőkanál nádcukrot. Egyenletesen elosztjuk a tésztán, a tetejére is szórunk 1 evőkanál diót. A tészta másik felét is kinyújtjuk, ráhelyezzük a töltelékre, lekenjük a tojásfehérjével (mintát is rajzolhatunk rá). Előmelegített sütőbe toljuk, közepes lángon 40 percig sütjük.
  3. Amikor langyosra hűlt, még a tepsiben 4 x 4 cm-s "kockákra" vágjuk. Ha a süteményünk kihűlt, porcukorral megintve is kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9099
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Ajánló

Többféle ajándék almából (golden, cigányalma, idared) készítettem a süteményt, talán emiatt is lett igen ízletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még nem készítettem korábban almás lepényt, almás sütit sem gyakran, ezért nagyon sok receptet elolvastam, és ez arra ösztönzött, hogy elkészítsem a saját verziómat. Egy baráti összejövetelre sütöttem, és sok dicséretet kaptam érte, remélem nem csak udvariasságból ;-)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Címlapról ajánljuk