r
Nosalty Logó

Almás krémes tami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás krémes tami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 945 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5671 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 153 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 945 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    866.3 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1848 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 5671 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük.
  2. A tepsit alufóliával kibéleljük, és megkenjük kicsit margarinnal.
  3. Az almaszeletekkel egyenletesen kirakjuk a tepsit, szórunk rá pici fahéjat, ha savanyú az alma, akkor cukrot is.
  4. A tojássárgát a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.
  5. Az almára öntjük a fele tésztát, és elsimítjuk.
  6. A maradék tésztába keverünk 1 ek kakaóport, és a fehér tésztára simítjuk.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  8. Krém: a pudingporból, lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk.
  9. Ha kihűlt a krém, belekeverjük a margarinnal kikevert porcukrot és a vaníliás cukrot.
  10. Ha kisült a sütemény, és ki is hűlt, egy másik tepsibe borítjuk úgy, hogy az almás fele essen felülre. Óvatosan lehúzzuk róla az alufóliát.
  11. Rásimítjuk a krémet, a tetejére csokireszeléket szórunk. Hideg helyre tesszük, és 1 óra múlva szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 23409
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Receptkategóriák

Nagyon finom sütemény! Könnyű, krémes.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek