r
Nosalty Logó

Almás krémes Gabys konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Almás krémes Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Összesen 633 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Összesen 3800 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Összesen 168 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 633 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.4 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 3800 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Elkészítés

piskóta

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, a magházukat kivágjuk. Vékony szeletekre vágjuk
  2. Teflon edénybe rakjuk, megszórjuk a porcukorral, és magas hőfokon puhára pároljuk, karamellizáljuk. A keletkezett almalét teljesen pároljuk el.
  3. Ha készen vagyunk, öntsünk rá 2 ek. sütőrumot és a fahéjat. Keverjük össze, tegyük félre.
  4. A piskótához a tojást kettéválasztjuk, a sárgájához hozzátesszük a cukrot, fehéredésig keverjük.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukros sárgáját, lisztet, kakaót, és széles fakanállal alulról felfelé összekeverjük a hab összetörése nélkül.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc), sütőből kivévea sütőpapírt szedjük le róla, és teljesen hagyjuk kihűlni.
  7. A krémhez a tojásokat itt is kettéválasztjuk.
  8. A sárgáját egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukorfelét, lisztet,vaníliás cukrot. Kevés hideg tejet öntve hozzá csomómentesen elkeverjük. A többi tejet is lassan adagoljuk hozzá. Főzzük sűrű krémmé.
  9. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, hozzákeverjük a krémhez. Visszatesszük a tűzhelyre, alulról felfelé kevergetve 3-4perc alatt összefőzzük.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát vágjuk két lappá. A tepsibe tegyük bele az egyik lapot.
  12. Oszlassuk el rajta az almaszeleteket.Tegyük rá a másik lapot. Picit a tenyerünkkel nyomkodjuk az almákra rá.
  13. Rákenjük a vaníliakrémet, megszórjuk egy pici fahéjjal.
  14. Hűtőbe tesszükteljes dermedésig. (kb. 2 óra szükséges, de másnap az igazi)
  15. Tálaláskor tejszínhabrózsákat tehetünk rá díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3609
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megkívántam a krémest. A fiúk meg almás sütit kértek. Teljesítettem a kívánságukat, na meg az enyémet is. Mindenki elégedett volt a prototípussal. 

Hozzávalók

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek