r
Nosalty Logó

Almás-kevert sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csokoládé és rúzs
Almás-kevert sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4507.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1068 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 2688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk, majd lereszeljük (3 közepes alma kb. megpucolva 25 dkg lesz). Rászórjuk a fahéjat és a cukrot.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a két egész tojással és az almás keverékkel. Hozzákeverjük a diót vagy mazsolát, amit szeretnénk. Elég masszív keveréket kapunk!
  3. Egy őzgerinc vagy vekni formát kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük, hogy véletlenül se ragadjon le. Belekanalazzuk a keveréket, és a 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a belsejét. Ha túl hamar pirulna a teteje, mérsékeljük a hőfokot 160-165 fokra. Az alma nedvességétől is függ, mikor sül meg, nekem volt már 40 perc 170 fokos, légkeveréses sütőben.
  4. Az összetört csokoládét a kiskanálnyi vajjal vagy vízgőz fölött vagy a mikróban felolvasztjuk, majd ha már kihűlt a sütemény, rákenjük. Ha megdermedt, szeletelhetjük is!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8779
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-kevert sütemény
Csokoládé és rúzs 5 recept

Ha sok az alma - esetleg kicsit fonnyadtabb-, akkor is remekül felhasználható és hamar elkészül. Vihető az iskolába, uzsonnára, lakásavatóra, szóval bárhol megállja a helyét:)! Nekünk két őzgerinc formánk van, ezért alapból dupla adagban készül:) Bővebb infó a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek