r
Nosalty Logó

Almás-epres-áfonyás túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-epres-áfonyás túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3368.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Elkészítés

A gyümölcsalaphoz

  1. Az almákat meghámozzuk, és uborka szeletelőn egyenesen a sütőpapírral kibélelt tepsibe/formába szeleteljük, egyenletesen lefedve a forma alját. Majd erre szórjuk az áfonyákat, az epreket pedig körben helyezzük el, hogy minden szelethez jusson 1-1.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a többi hozzávalót összekeverjüka sárgákkal, majd óvatosan beleforgatjuka habba, és a gyümölcsökre öntjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérre borítjuk, és óvatosan leszedjük a sütőpapírt, majd vaníliás cukrot szitálunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4236
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mai recept, gyors és üdítő.

Hozzávalók

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek