r
Nosalty Logó

Almás-diós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Almás-diós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    343.7 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 5542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük verni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, azután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azokkal is tovább verjük.
  2. Végül hozzászitáljuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kész kihűtjük, kettévágjuk.

Krém

  1. A 4 db almát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Tapadásmentes serpenyőben megdinszteljük, hogy a levét elfője. (Aki szereti, fahéjjal ízesítheti, én nem tettem bele.) Kihűtjük.
  2. A diót ledaráljuk.
  3. A tejet és a pudingot felfőzzük, még melegen hozzáadjuk a tejfölt. Kihűtjük.
  4. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elegyítjük a pudinggal. Robotgéppel jó habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk.
  5. Egyik felébe keverjük a párolt almát, a másikba pedig a rumaromát és a darált diót.
  6. Az alsó lapra kenjük az almás krémet, befedjük a másik lappal, erre kenjük a diós krémet. Szépen elegyengetjük, majd megszórjuk darált dióval, díszíthetjük szép fél diószemekkel is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14192
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Receptkategóriák

Akkor lesz igazán 'pikáns' ez a süti, ha savanykásabb almát (pl. Granny Smith alma) használunk az elkészítéséhez.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek