r
Nosalty Logó

Almás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    904 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 4441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, valamint 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  2. A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, valamint a citromhéjat.
  3. 5 dkg vajat olvasszunk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.
  4. Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A diót törjük apróbb-nagyobb darabokra.
  5. A belisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. 7 mm vastagságúra a megkelt tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal, valamint a dióval.
  6. A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Kenjük meg olajjal, aztán a kivajazott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat.
  7. 5 percig 200 fokra előmelegített sütőben süssük a csigákat, majd 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 43204
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jól esik egy bögre meleg tej mellé a hideg őszi estéken. A tésztája pedig nagyon finom és puha.

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek